Полша и Балтийските републики - Литва, Латвия и Естония, призовават

...
Полша и Балтийските републики - Литва, Латвия и Естония, призовават
Коментари Харесай

Полша и балтийските държави настояват за отбранителна линия по границата с Русия и Беларус

Полша и Балтийските републики - Литва, Латвия и Естония, приканват в обща декларация Европейския съюз да построи отбранителна линия по границата си с Русия и Беларус, съобщи Ройтерс.
 
Писмото, адресирано до ръководителя на Европейския съвет, в което е декларирана взаимната позиция, ще бъде разисквано на започващите през днешния ден съвещания на страните членки на Европейски Съюз в белгийската столица Брюксел. Целта е да се отбрани Европейски Съюз от военните закани и други злонамерени действия на Москва, обръща внимание организацията.
 
Лидерите на четирите страни декларират, че планът в отбрана на двайсет и седемте членки на блока, населявани от близо четиристотин и петдесет милиона души, ще изисква и финансовата поддръжка на всички тях.
 
" Изграждането на отбранителна инфраструктура по границата на Европейски Съюз с Русия и Беларус ще посрещне крещящата и неотложна потребност от обезпечаване на сигурността на Европейски Съюз във връзка с военни и хибридни рискове ", се споделя в писмото, до което достъп е имал кореспондент на Ройтерс.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР