Хотелиери в Слънчев бряг излязоха на протест. Причината е голямото

...
Хотелиери в Слънчев бряг излязоха на протест. Причината е голямото
Коментари Харесай

Хотелиери гонят украинци от хотели по морето, държавата спря да плаща

Хотелиери в Слънчев бряг излязоха на митинг. Причината е огромното закъснение от Министерството на туризма на средствата, които се изплащат за филантропичната стратегия за настаняване на украински бежанци. Те оповестиха, че ще бъдат принудени да изкарат украинците на улицата, защото са пред банкрут.

Семейството на Лилия и Сергей от Харков не могат да се приберат в Украйна, тъй като там войната продължава. Малката им щерка Настя е родена в България. На митинга са, тъй като желаят да останат тук. 

" В Харков непрестанно стрелят. Няма ток, няма интернет, а тук децата се приспособиха, огромната ми щерка желае да останем тук ", показа Лилия Околело.

Хотелиери настояват, че забавянето с изплащането на средствата е от февруари и ще бъдат принудени да оповестят на украинците, че би трябвало да освободят базите.

" В Бургаска област настанените бежанци са към 7000, които са в хотели и частни квартири. След неналичието на заплащане, 9 и повече месеца, ние банкрутираме. Не можем да покрием сметките си за ток и вода ", сподели Елена Андонова.

" Такова закъснение в никакъв случай не е имало, 9 месеца! Няма предприемач, който да може да издържи със лични средства 9 месеца ", добави пред bgonair хотелиерът Красимир Белорежки.

Заради липса на заплащания от страна на страната хотелиерите не могат да заплащат заплати и на личния състав.

" Те чакат от страната, ние чакаме от тях. Имаме деца, които вървят в университет, те чакат от нас. Наистина сме в сериозно положение ", съобщи камериерката Джаме Али.

От Министерството на туризма оповестиха,  че през вчерашния ден по неотложност са придвижени към 9 милиона лв.. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР