Запушеният нос прави много трудно нормалното функциониране на тялото. Трудно

...
Запушеният нос прави много трудно нормалното функциониране на тялото. Трудно
Коментари Харесай

Какво помага при запушен нос?

Запушеният нос прави доста мъчно естественото действие на тялото. Трудно дишаме и приказваме, сънят не ни възвръща изцяло и се появява хъркане през нощта. 

В допълнение към вирусите запушването на носа предизвиква алергии към прахуляк или косми от домашни любимци, пушек, изсъхнал въздух и някои дразнители. Също по този начин,прекомерната и постоянна приложимост на спрейове може да докара до трайна назална конгестия. За благополучие към момента имаме разполагаем домашни средства.

Домашни средства за запушен нос и синуси
Как да се справите със запушения нос, без никакви лекарства (ВИДЕО)
Когато имате запушен нос, първото, което нормално вършиме, е да си купите спрей от аптеката или различен медикамент. Не посягайте към тях...

Запушеният нос ни тормози през деня и нощем. Хремата нормално продължава към седмица, само че в някои случаи даже 14 дни. Въпреки това, преди да посегнем към аптечни медикаменти, предопределени за битка със запушен нос и синуси, можем да се опитаме да се оправим с това благодарение на потвърдени домашни способи. Преди приложимост обаче е добре да се запознаете със свойствата им, тъй като да вземем за пример маслото от мащерка не се предлага на бременни дами и хора, борещи се с хипертония.

1. Инхалация

Едно от класическите домашни средства за лекуване на запушен нос е вдишването на горещата пара. Парата оказва помощ за разхлабване на слузта и навлажняване на носната лигавица. Водата, обогатена със сол или етерични масла като евкалипт, мащерка, анасон или мента, прави инхалацията изключително ефикасна против настинки. Изсушени билки като култивиран чай или лайка също ще свършат добра работа.

За да извършите това, можете да напълните тенджера или купа с гореща вода и по-късно да се наведете над изпаряващата се течност с забрадка на главата си за няколко минути. Вдишвайте парата през носа си, след което издишвайте през устата. Не забравяйте обаче, че рискът от изгаряне е доста висок. Ако държите очите си отворени, ефирните изпарения могат да причинят парене и сълзене.

Вдишването има дезинфекциращи свойства, ще разреди секрета и ще помогне за отваряне на синусите и носа.
Благодарение на този елементарен способ ще забравите за запушения нос
Запушеният нос предизвиква сериозен дискомфорт, а медикаментите, които могат да отстранят казуса, не всеки път са ни на разположение и не всеки път са е...

2. Чесън

Друг домакински лек за запушен нос е яденето на чесън, който е съдружник в битката с хремата. Има мощни антисептични и лечебни свойства. Счукан чесън може да се добави към сандвичи или към примес въз основата на лимонен сок, щипка джинджифил и куркума. Пиенето на такава примес бързо ще ви изправи на крайници. Употребата на чесън при запушен нос постоянно е добра и не инцидентно го назовават натурален антибиотик.

3. Витамин С

Не забравяйте и да добавките витамин С, който ще помогне за понижаване на отока на носа, като запечата кръвоносните му съдове. Мехлем с витамин А ще помогне за облекчение на сухотата и дразненето на на носа. Също по този начин, пробвайте се да пиете доста вода и топли чайове със сок от роза, касис, бъз, малина или лимонен сок. Използвайте също по този начин разтвор на солена вода за носа си.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР