БАНКОК (АП) — Правителството на Папуа Нова Гвинея каза, че

...
БАНКОК (АП) — Правителството на Папуа Нова Гвинея каза, че
Коментари Харесай

Най-малко 2000 души са загинали при свлачище в Папуа Нова Гвинея. Това са някои предизвикателства, пред които са изправени спасителите

БАНКОК (АП) — Правителството на Папуа Нова Гвинея сподели, че се счита, че повече от 2000 души са били заровени живи в свлачище в островната страна в Южния Пасифик, след ската на планина слезе в ранните часове на петък сутринта, когато село Ямбали спеше.

Селището се намира в разтревожен и далечен регион навътре в бедната, селска нация край северното крайбрежие на Австралия, което прави търсенето и избавителните интервенции комплицирани и рискови.

The броят на починалите на държавното управление е почти три пъти по-висок от оценката на Организация на обединените нации за 670 убити. Досега са открити останките единствено на шест души.

В писмо, забелязано от Асошиейтед прес до непрекъснатия координатор на Организация на обединените нации от неделя, настоящият шеф на Националния център за бедствия на Папуа Нова Гвинея Лусета Ласо Мана сподели свлачището „ погреба повече от 2000 души живи “ и аргументи „ огромни опустошения “ в село Ямбали в провинция Енга.

Оценките за жертвите варират доста от настъпването на бедствието и не е ясно...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР