Страните членки (Съветът) на ЕС приеха днес нов санкционен режим

...
Страните членки (Съветът) на ЕС приеха днес нов санкционен режим
Коментари Харесай

ЕС прие нов санкционен режим срещу Русия. Не е наречен на Навални

Страните членки (Съветът) на Европейски Съюз одобриха през днешния ден нов санкционен режим против Русия, оповестиха източници от белгийското ротационно председателство.

Очаквано той не носи името на Алексей Навални, каквито апели имаше и както бе предложил висшият представител на Съюза за външната политика Жозеп Борел. Режимът не е кръстен на умрелия през февруари съветски опозиционен водач, защото не е стеснен единствено с неговия случай, обясниха от Брюксел.

Става дума за „ ограничаващи ограничения поради обстановката в Русия “. Те съставляват нов инструмент, фокусиран върху вътрешната обстановка в страната – човешките права, рестриктивните мерки на свободата на изложение, политзатворниците и други

Режимът бе признат по време на провеждащия се през днешния ден в Брюксел Съвет „ Външни работи “.

Подробности ще станат известни по-късно.

Унгария продължава да блокира транш за Украйна по Европейския механизъм в поддръжка на мира (ЕМПМ) на стойност 6,6 милиарда евро, споделиха от белгийското председателство. Някои други страни членки желаят да бъдат позволени избрани механически детайлности.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР