Водачът на листата за евроизборите на крайнодясната Алтернатива за Германия

...
Водачът на листата за евроизборите на крайнодясната Алтернатива за Германия
Коментари Харесай

"Алтернатива за Германия" се съмнява, че ще има "патриотичен съюз" след евровота

Водачът на листата за евроизборите на крайнодясната " Алтернатива за Германия " Йорг Мойтен чака огромни облаги за националистките партии, само че мисли, че те ще имат проблем със основаването на обединен фронт, съобщи EurActiv.

Мойтен, един от двамата водачи на антиимигрантската " Алтернатива за Германия ", разяснява, че другите ползи и конфликтът на характери евентуално ще попречат на сформирането на " родолюбив алианс " в Европейския парламент след изборите през май.

" Очаквам, че консервативните сили ще бъдат изрично подсилени на изборите и че социал-демократичните сили ще бъдат мощно отслабени ", разяснява Мойтен пред " Франс прес ".

По думите му предстоящите облаги на десните " патриотични партии " ще им разрешат да блокират избрани ограничения на консервативната Европейска национална партия, която сега има болшинство. За да се случи това обаче ще е належащо крайнодесните, десните популистки и десните националистки партии " да работят дружно, тъй като не могат да създадат нищо като обособени партии ", акцентира Мойтен.

Подкрепата за " Алтернатива за Германия ", за италианската партия " Лига ", която възнамерява среща на сходно мислещи групи в понеделник, и за Австрийската партия на свободата се усили по време на мигрантската рецесия през 2015-2016 година

" Дори и " Алтернатива за Германия " да завоюва места в (Европейския) парламент, не можем да създадем нищо сами. Затова би трябвало да се обединим с други, които споделят нашите възгледи ", уточни Мойтен. Партията, която ще показа предизборната си стратегия в събота, сега получава поддръжка от към 10% съгласно социологическите изследвания.

За да имат тежест на европейската сцена, крайнодесните би трябвало да реализират " взаимни отстъпки в Европейския парламент, а това е даже още по-трудно, тъй като имаме 28 разнообразни страни с друг метод ", добави Мойтен. По думите му тези партии " имат идентични или сходни позиции по политиката за миграцията, само че доста разнообразни възгледи в други области ".

Икономическата политика е единствено една от тематиките, по които има съществени различия, изключително сред " Алтернатива за Германия " и френския " Национален общ брой " на Марин Льо Пен. " Ние сме партия, която има вяра в пазарната стопанска система и не сме другари на протекционистките ограничения, за разлика от " Национален общ брой ", разяснява Мойтен. По тези въпроси " Алтернатива за Германия " вижда съдружници измежду страните от северна Европа, като Дания, Финландия и Ирландия.

Според Мойтен Европейски Съюз би трябвало да бъде изменен от вътрешната страна. " Ние желаеме да реформираме Европа и да понижим условията й до извънреден стопански най-малко ". Десните партии би трябвало да се опълчват на " обща войска, общ трудов пазар или обща минимална заплата ", добави той.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (197)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР