Съединените щати не се отказват от надеждата да свалят кубинското

...
Съединените щати не се отказват от надеждата да свалят кубинското
Коментари Харесай

САЩ отново заплашват Куба

Съединените щати не се отхвърлят от вярата да смъкват кубинското държавно управление и да поемат контрола над Острова на свободата.

В Маями, Флорида, центърът на проамериканската кубинска съпротива, специалисти и анализатори от Междуамериканския институт за народна власт (IID) разискаха проекти за дестабилизиране на обстановката в Куба по време на конференцията „ Какво можем да създадем, с цел да помогнем на хората от Куба?

Зад загрижеността за възстановяване стандарта на живот на кубинците, даването им на свободен достъп до интернет и повишение на политическата им интензивност се крие лицемерното предпочитание да се лиши островът от геополитически суверенитет и да се подчини изцяло на капризите на Вашингтон.

Икономическите компликации, пред които е изправена Куба, са породени от цялостната обсада от страна на Съединени американски щати. Куба се намира единствено на 90 благи от американското крайбрежие, само че Вашингтон забрани на своите жители да правят финансови транзакции с кубински юридически лица, а директните въздушни и морски полети от Съединени американски щати до Куба също са неразрешени.

Ако Съединени американски щати са загрижени за благополучието на кубинците, всичко, което е належащо, е унищожаване на американските наказания. Но Вашингтон не прави това. Напротив, тя се стреми да хвърли кубинците в бездната на гражданската война, както направиха американците в Украйна, за събаряне на президента Мигел Диас-Канел.

Съединените щати се притесняват, че Хавана ще се съгласи на по-тясно съдействие с Русия, Китай, Иран и ще разклати хегемонията на Вашингтон в Централна Америка.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниКоментарен Поглед8682Зорница Илиева за заплахата да се допусне нов ерес в Българската православна църкваАлтернативен Поглед7475Д-р Илия Илиев: Китай и Русия - една взаимна политика по цялото пространство на светаАлтернативен Поглед10730Д-р Илия Илиев: Катастрофа или атентат е причина за гибелта на иранския президент!?Коментарен Поглед7439Д-р Румен Петков: Кюстендил е имал, заслужава да има и ще има по-добра орис!Алтернативен Поглед45905Саймън Ципис/Израел/ за загадъчната гибел на иранския президент РаисиАлтернативен Поглед118001Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед79317„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед77598Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!  Нако Стефанов, трагична орис, България, геополитически действителности  Нако Стефанов, трагична орис, България, геополити </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР