Skin Technology обединява най-доброто от биологията, механиката и електрониката(снимка: L’Oréal) Нова

...
Skin Technology обединява най-доброто от биологията, механиката и електрониката(снимка: L’Oréal)
Нова
Коментари Харесай

Биопринтиране на кожа навлиза в козметиката


Skin Technology сплотява най-хубавото от биологията, механиката и електрониката
(снимка: L’Oréal)

Нова технология за биопринтиране може да имитира разнообразието на човешката кожа, в това число положения като екзема и акне, както и способността на кожата да придобие загар и да се възвръща след пострадване. Иновацията Skin Technology, създадена от козметичната компания L’Oréal, дебютира на ревюто VivaTech 2024 в Париж.

Skin Technology открива нови благоприятни условия за откривателите в козметичния и здравния бранш. „ Иновативната технология ще увеличи стандартите за тестване на артикули и ще насърчи хубостта без свирепост към животните ”, съобщи Барбара Лавернос, заместник-изпълнителен шеф, отговарящ за научните проучвания, нововъведенията и технологиите в L’Oréal Groupe.
още по темата
Разработката сплотява най-хубавото от биологията, механиката и електрониката, създавайки многообразни модели за тестване, които реалистично имитират сложността на човешката кожа, разясниха от компанията.

Skin Technology може да имитира положения като екзема и акне, както и да придобива загар и да се самолекува при пострадване. Това освен ще увеличи стандартите за тестване в козметичната промишленост, само че и ще даде опция на здравната промишленост, започващите предприятия и изследователските институти да се възползват от този опит.

L’Oréal показва в Париж и други нововъведения, в това число нови способи за диагностика на кожата и косата, персонален помощник за хубост и лаборатория за генериране на наличие, ръководени от генеративен AI (GenAI), устойчиви сешоар за коса и микротерапия за кожа, както и реалистична софтуерна платформа, сходна на човешката кожа, за научни проучвания.

Renergie Nano-Resurfacer 400 Booster се зарежда от патентована наночип технология
(снимка: L’Oréal)

Козметичното устройство Renergie Nano-Resurfacer 400 Booster на Lancôme е особено създадено, с цел да усили проникването на козметични артикули в роговия пласт на кожата и да укрепи действието им. Това устройство се зарежда от патентована наночип технология, формирана от повече от 400 ултрапрецизни нанокончета за клинично тествани резултати вкъщи.

My Hair [iD] Hair Reader е друго новаторско устройство, създадено от компанията, за разбор на цвета на косата. Инструментът употребява извънредно прецизна оптика за анализиране на положението на косата, в това число цвят, % на сивите коси, диаметър и компактност на косъма. Базирайки се на тези данни, Hair Reader предлага на потребителите персонализирани рекомендации за верния цвят на косата.

Creaitech, лаборатория на L’Oréal, употребява GenAI за генериране на наличие за хубост, прилагайки технологията WPP NVidia, както и няколко други водещи езикови и дифузионни модели. Групата L’Oréal е тествала над 20 технологии с GenAI и е основала повече от 1000 изображения на хубостта.

Компанията е създала и Beauty Genius – персонален помощник за хубост, употребяващ генеративен изкуствен интелект, който предлага на потребителите персонализирана диагностика и рекомендации за хубостта.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР