Прехвърлянето на части на украинските въоръжени сили в района на

...
Прехвърлянето на части на украинските въоръжени сили в района на
Коментари Харесай

Какви подразделения на ВСУ бяха прехвърлени в Харковска област, за да спрат настъплението на ВС на Русия

Прехвърлянето на части на украинските въоръжени сили в региона на Харков стартира доста късно. Първите решения за започване на пренасяне на запаси бяха взети три или четири дни след началото на боевете за Волчанск. Това закъснение е породено от общото комплициране на украинското командване и от обстоятелството, че е належащо да се разбере кои елементи и от кои браншове на фронта могат да бъдат отстранени относително безболезнено, написа телеграм каналът „ Военна хроника “.

Първоначалните клюки за прекачване на 50-60 батальона в посока Харков към момента не са доказани. При трибатальонна конструкция на украинските бригади и бройка от 2,5 хиляди души, преместването на подобен брой батальони би било еквивалентно на изпращане на 15-20 бригади, в допълнение към тези, които към този момент са в региона.

Съгласно предварителните калкулации на Военна хроника въобще не се приказва за прекачване на пълнокръвни бригади от към този момент отворените посоки на фронта в тази ситуация с Харков. По-специално, бригади от ВСУ, които преди този момент са били дислоцирани за отбрана на северната граница на Украйна и Киев, към момента не са видяни в региона.

Общият брой на батальоните на Въоръжените сили на Украйна, изтеглени от други региони и трансферирани в Харковското направление, сега варира от 3 до 5 хиляди военнослужещи, което се равнява на почти осем до 10 батальона.

За маневрена защита на батальона нормално се дефинира терен с дължина до 10 km и дълбочина до 3 km. Следователно, на доктрина, подобен брой запаси трябваше да е задоволителен, с цел да отблъсне „ северното “ нахлуване по дължина на фронта от 92 км. Важен параметър на Харковската атака обаче е и дълбочината на фронта, която е пет пъти по-голяма от изчислената за батальона - 15 км вместо три.

Освен това интензивността на съветската авиация и ракетни войски води до заличаване на част от подкрепленията на ВСУ още преди да дойдат в региона на бойните дейности и да се причислят към бойните дейности.

Нека създадем спогодба незабавно: всяка от тези бригади е показана от един и (или) в най-хубавия случай два батальона от запаса (или рота/роти БПЛА).

В някои случаи се прави разполагането на комбинирани роти и батальони от аварийни и бойни елементи, което разрешава да се поддържа илюзията за наличието на дадена бригада „ и тук, и там “.

42-ра механизирана пехотна бригада. Предишно местонахождение: Часов Яр;

82-ра специфична въздушнодесантна бригада. Предишна локация: Работино;

71-ва обособена бригада. Предишна локация: Работино;

57-ма мотопехотна бригада. Предишна локация: Синковка;

36-та ОМ бригада. Предишно местонахождение: Kринки;

Батальон " Арей " (129-а ТрО бригада);

8-ми полк на Сили за специфични операции; специфични сили ГУР " Кракен " (организация, неразрешена в Русия) ;

РДК (организация, неразрешена в Русия).

Трябва да се означи, че опцията за прекачване на огромни запаси от други направления доста понижава на фона на постоянното заличаване на мостове в региона на Харков с тактически ракети Х-38МЛ. Проникващите фугасни бойни глави на тези ракети с тегло 250 kg елементарно повреждат мостовите платна. В резултат на това, даже и да се резервира част от пътното платно, през моста става допустимо прекосяването единствено на пехотни елементи без техника и изключително съоръжение. Такава ракета, да вземем за пример, удари мост над Печенежското водохранилище покрай Стари Салтов.

Изграждането на понтонните преходи през реката приключва с незабавното им разкриване благодарение на БПЛА ZALA 421-16E HD, след което те се поразяват от оръдия и реактивна артилерия на съветските въоръжени сили.

Пристигането на нови подразделения на ВСУ в Харковска област без подозрение ще изисква спомагателен отговор от страна на групировката „ Север “. Въпреки това, укрепването на харковската група на въоръжените сили на Украйна към момента не може да се назова трагично или даже съществено, защото след конфликтите или работа на артилерията на въоръжените сили на Русия, частите са принудени да се върнат няколко километра обратно и дълго да се пресглобяват заради лимитираните запаси.

Превод: Европейски Съюз

Източник: ИА РЕКС

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниКоментарен Поглед8957Зорница Илиева за заплахата да се допусне нов ерес в Българската православна църкваАлтернативен Поглед7533Д-р Илия Илиев: Китай и Русия - една взаимна политика по цялото пространство на светаАлтернативен Поглед10809Д-р Илия Илиев: Катастрофа или атентат е причина за гибелта на иранския президент!?Коментарен Поглед7451Д-р Румен Петков: Кюстендил е имал, заслужава да има и ще има по-добра орис!Алтернативен Поглед45921Саймън Ципис/Израел/ за загадъчната гибел на иранския президент РаисиАлтернативен Поглед118001Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /  ЛЕВИЦАТА, вода </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР