Същевременно Де Гиндос посочи високо ниво на несигурност и отбеляза,

...
Същевременно Де Гиндос посочи високо ниво на несигурност и отбеляза,
Коментари Харесай

ЕЦБ вероятно ще намали основните си лихвени проценти с 25 базисни...

Същевременно Де Гиндос уточни високо равнище на неустановеност и означи, че към момента нищо не е решено. Управителният съвет ще изчака развиването на икономическите данни, посочи вицепрезидентът на ЕЦБ.

 

Финансовата институция следва да разгласява своята икономическа прогноза за еврозоната през юни, с прогнози както за растежа, по този начин и за инфлацията.

 

Лихвеният % на ЕЦБ по главните интервенции по рефинансиране сега възлиза на 4,5 на 100. Депозитното облекчение на ЕЦБ, процентът, който банките получават за депозити, е 4 на 100. Лихвата по пределното кредитно облекчение, избрана от централната банка на еврозоната, остава на ниво от 4,75 на 100.

 

ЕЦБ постави завършек на годините на нулеви и негативни лихви през юли 2022 година, с цел да редуцира инфлацията, която беше повишена с рекорден ритъм.

През последните месеци се чуха апели към ЕЦБ да разхлаби паричната политика посредством понижаване на лихвите, с цел да облекчи изискванията за финансиране за бизнеса и вложителите и да насърчи слабия стопански напредък в основни стопански системи от еврозоната.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР