Групата на крайнодесните в Европарламента, която сега носи името Европа

...
Групата на крайнодесните в Европарламента, която сега носи името Европа
Коментари Харесай

Новата група на крайнодесните в Европарламента ще се казва "Идентичност и демокрация"

Групата на крайнодесните в Европарламента, която в този момент носи името " Европа на нациите и свободата ", ще се назовава отсега нататък " Идентичност и народна власт " и ще има 73 евродепутати, измежду които представителите на " Лига " на Матео Салвини и на Националния общ брой на Марин Льо Пен, съобщи " Франс прес ".

" Идентичност и народна власт " ще бъде името през тези пет години на нашата група в Европейския парламент, в която към този момент ще има 22-ма (23-ма след Брекзит) френски депутати " от Националния общ брой, написа в " Туитър " новоизбраният евродепутат от Национален общ брой Тиери Мариани.

Мариани посочи, че в групата ще има 73-ма депутати от девет страни, без да дава елементи за националните делегации, от които ще се състои групата в Европейския парламент.

За през днешния ден е планувана конференция в Европарламента в Брюксел на определения за заместник-председател на новата група Никола Бе. Председател на групата ще бъде италианецът Марко Дзани, евродепутат от партия " Лига ", написа в " Туитър " Тиери Мариани.

Със своите 73 евродепутати новата група ще има двойно по-голямо посланичество от това на " Европа на нациите и свободата " в досегашния Европарламент (36 депутати от осем страни).

Лидерът на френската последна десница Марин Льо Пен, пристигнала в Брюксел персонално да води договаряния, си сложи за цел основаването на " супергрупа ". Льо Пен сподели в края на предишния месец, когато още вървяха договарянията за основаването на групата, тя към този момент разполага със 77 депутати, като " този брой може доста да се усили ".

Освен депутатите на Национален общ брой, в новата група ще се включат 28-те депутати на италианската " Лига ", а също по този начин на белгийската " Фламандски интерес " и на Австрийската партия на свободата. Групата обаче не съумя да притегли в редиците си 29-имата депутати от Партията на Брекзит на Найджъл Фараж. /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (633)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР