Въпреки усилията на Турция да облекчи напрежението в региона, Гърция

...
Въпреки усилията на Турция да облекчи напрежението в региона, Гърция
Коментари Харесай

Турция: Гърция води двулична дипломация

Въпреки напъните на Турция да облекчи напрежението в района, Гърция продължава със своите " провокативни дейности ", сподели турският министър на националната защита Хулуси Акар, обвинявайки Атина в " двулична " дипломация, цитира думите му Анадолската организация.

" Въпреки всичките ни доброжелателни старания, за жалост нашата съседка Гърция продължава да усилва напрежението с някои провокативни дейности и изразителност всякога. Правим всичко допустимо да предотвратим това ", сподели Акар пред кореспонденти в столицата Анкара, цитира news.bg.

Изказването му пристигна, откакто в събота два катера на гръцката брегова защита откриха огън в посока на търговски транспортен съд на 11 благи от северозападния остров Бозджаада в Турция.

Турският транспортен съд, плаващ под флага на Коморските острови с 18-членен екипаж - шестима египетски, четирима сомалийски, петима азербайджански и трима турски жители, е бил застрашен, до момента в който плава в интернационалните води, напомня организацията.

" Веднага след този (инцидент) политиците в Гърция упрекнаха Турция в експанзия. Какво е това, в случай че не двуличие? Затова питаме те нямат ли огледало в къщата си? Ако се погледнат в огледалото, ще видят истината и може би ще се засрамят ", сподели Акар.

Той акцентира, че Гърция прави всичко допустимо да " експлоатира и изопачи " всяко събитие, да повлияе на трети страни с " неистини и клюки " и да се оплаче от Турция на трети страни, добавяйки: " В този смисъл не е неверно да се каже, че (Атина) следва двулична политика. Има двулична политика. "

Акар повтори, че Гърция тормози турските самолети, прехващайки ги с радари, като сподели: " Това е враждебно отношение,... те демонстрират враждебно държание. Това е недопустимо. Това е огромно двуличие. Това би трябвало да се види. "

Припомняме, че турски самолети, участващи в задачи на НАТО над Егейско и Източното Средиземноморие на 23 август, бяха прехвaнати от създадена в Русия система за противовъздушна защита С-300, ситуирана на гръцкия остров Крит.

В неделя Девлет Бахчели, ръководител на Партията на турското националистическо придвижване и съдружен сътрудник на президента Реджеп Тайип Ердоган, се причисли към серията от нападателни изказвания на турски публични лица, като сподели, че " за турците ще бъде елементарно да стигнат до отсрещния бряг на Егейско море ", цитира думите му гръцкият вестник " Катимерини ".

" Правителството на Гърция би трябвало да спре... непрекъснато да ни нервира... Гърция желае целият свят да осъди Турция. Гръцкото държавно управление си играе с огъня, когато твърди, че след Украйна има заплаха от нова война. Островите, на които седи нелегално и незаслужено, са наше право. Не би трябвало да ни предизвикат. Те не би трябвало да изпитват търпението ни. Ако желаят още един път да ги избутаме в морето, дано ни кажат и ще ги хвърлим всичките, дай Боже. За нас не е нищо да стигнем от нашия бряг до отсрещния бряг на Егейско море ", сподели Бахчели.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР