В Китай се забелязва шокиращо масово измиране на известни личности

...
В Китай се забелязва шокиращо масово измиране на известни личности
Коментари Харесай

Китайците мрат като мухи от COVID-19, мятат фалшива статистика

В Китай се вижда шокиращо всеобщо измиране на известни персони и това подтиква жителите да слагат под въпрос досегашните данни за смъртността от COVID-19 - заболяването, породена от ковид SARS-CoV-2, написа Би Би Си.

Британската социална медия дава образец с Чу Ланлан, оперна певица на 40 години, чиято гибел предишния месец е оповестена като " ненадейно овакантяване ".

Навръх Нова година консуматори на интернет реагират обезпокоително на гибелта на 83-годишния Гун Дзинтан, звезда от най-дълго предавания сериал. Сред неотдавна умрелите са и публицист и сценарист на сходна възраст. За сценариста, Ни Джън, един от коментиращите в интернет споделя: " И той ли е умрял от " тежък грип "? "

Според китайски медии 16 учени от водещите академии за науки и инженерство са умряли сред 21 и 26 декември - още веднъж без да се загатва COVID-19.

В началото на седмицата " Блумбърг " писа за парализа на системата в Китай поради ковид, чиято последна вълна съгласно локалните управляващи води до стотици хиляди (или даже милион) инфектирани дневно в някои провинции. Миналия месец агенцията заяви за 37 млн. инфектирани за един ден на национално равнище.

Все повече данни сочат, че лечебните заведения и крематориумите са претъпкани. " В Шанхай над 200 таксиметрови водачи карат коли за спешна помощ, с цел да отговорят на търсенето за незабавна помощ ", написа " Ройтерс ", като цитира локалното издание " Шанхай морнинг пост ".

Китай същевременно спря да разгласява данни за случаите и умрелите, а от декември насам са оповестени едвам 24-ма починали; от тях в четвъртък - единствено един. Общо от началото на пандемията формалният им брой е едвам 5264 души.

ТЕМА преди 20 часа 1249 преди 2 дни 1102 преди 2 дни 343
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР