Турските власти са получили разрешение за обиск на генералното консулство

...
Турските власти са получили разрешение за обиск на генералното консулство
Коментари Харесай

Турските власти са получили разрешение за обиск на генералното консулство на Саудитска Арабия

Турските управляващи са получили позволение за обиск на генералното консулство на Саудитска Арабия в Истанбул в границите на следствието на събитията към изгубването на саудитския публицист Джамал Кашоги, предадоха турски и международни медии.

Министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу е съобщил за полученото позволение и е декларирал, че саудитската страна е отворена за съдействие по въпроса, оповестява в. " Дейли сабах ", представен от ТАСС.

Говорителят на Министерството на външните работи на Турция Хами Аксой съобщи, че развитията по тематиката се наблюдават изкъсо през цялото време от правосъдните управляващи, полицията и разузнаването на Турция, съобщи Анадолската организация.

Снимка: Reuters

" Разследването, което бе подхванато от съответните управляващи за изясняване на ориста на упоменатото лице, продължава интензивно ", сподели Аксой.

Той добави, че въпреки постройката на консулството да се употребява с цялост по силата на Виенската спогодба, управляващите на страната хазаин може да правят инспекции със единодушието на ръководителя на дипломатическата задача.
Скандал сред Турция и Саудитска Арабия след изгубването на публицист Властите в южната ни съседка считат, че Джамал Кашоги може да е бил премахнат в консулството в Истанбул
" Саудитските управляващи оповестиха, че са отворени за съдействие и че в постройката може да бъде осъществена инспекция. В рамките на следствието ще бъде осъществена инспекция в постройката на консулството ", съобщи представителят на турското външно министерство.

59-годишният Джамал Кашоги е дълготраен саудитски публицист , задграничен сътрудник, редактор и коментатор, чиято работа е предизвиквала в предишното дискусия в ултраконсервативното саудитско кралство.

Снимка: Reuters

Той отпътува в самоналожено заточение в Съединени американски щати след издигането на принц Мохамед бин Салман, посочен за престолонаследник от неговия татко – 82-годишният крал Салман.

Кашоги е в неопределеност от 13 ч. на 2 октомври, когато влезнал в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул. Турската полиция счита, че той е бил погубен в консулството, показаха в събота вечерта турски виновни представители, поискали анонимност. Рияд отхвърля тези изказвания.

Снимка: Reuters

Същевременно Европейската комисия заяви, че следи от близко случая с журналиста Джамал Кашоги.

Говорителят добави, че Европейска комисия чака от саудитските управляващи да оповестят какво се е случило с журналиста след изгубването му. Както цялата интернационална общественост, чакаме обяснения от управляващите в Рияд, добави представителят.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР