Третата и четвъртата по големина телекомуникационни компании в Съединените щати

...
Третата и четвъртата по големина телекомуникационни компании в Съединените щати
Коментари Харесай

Два от най-големите телекоми в САЩ се обединяват със сделка за 26 млрд. долара

Третата и четвъртата по величина телекомуникационни компании в Съединените щати се сплотяват, откакто колосът " Т-Мобайл " (T-Mobile) се съгласи да купи съперника си " Спринт " за 26 милиарда $, заяви Би Би Си.

Шефът на " Т-Мобайл " (до момента третия максимален телеком в страната), Джон Леджър, сподели в " Туитър ", че новата компания ще задели 40 милиарда $, с цел да построи мрежа от новото, пето потомство (5G) в идващите 3 години - 50% повече от досегашните разноски. По думите му това ще докара до " мобилната мрежа с максимален потенциал в американската история. "

" Говоря за 30 (пъти) мощността на " Т-Мобайл " сега ", сподели още той.

Сделката следва месеци договаряния сред " Дойче телеком ", която управлява " Т-Мобайл ", и японската " СофтБанк ", която държи контролния пакет в " Спринт ". Новата настройка ще промени дяловете им в компания, която ще резервира името " Т-Мобайл ", само че в която немският колос ще държи 42%, а " СофтБанк " - 27 на 100.

Нов стадий в конкуренцията

Според анализатори тази ход ще направи " Т-Мобайл " задоволително конкурентна, зада провокира надлежно най-големия и идващия по мярка телеком в Съединените щати - " Веризон " (Verizon) и Ей Ти енд Ти (AT&T), всеки с по към 100 млн. клиенти. Сделката идва на фона на компликации за " Спринт " в напъните да усъвремени мрежата си.

Разговори за евентуално обединение са в ход от 2014 година насам. Имаше сходен опит и по време на администрацията на президента Барак Обама, само че тя го блокира поради терзания, свързани с конкуренцията.

Екипът на наследника му в Белия дом, Доналд Тръмп, е давал сигнали, че ефикасното създаване на 5G мрежата е приоритет за Съединени американски щати поради конкуренцията с Китай. От друга страна правосъдното министерство се стреми да блокира други огромни покупко-продажби, като опита на AT&T да придобие " Тайм Уорнър " (Time Warner) за 85 милиарда $ или опита на азиатска компания да реализира най-голямото придобиване в историята на софтуерния бранш.

" Т-Мобайл " упорства, че договорката ще намали потребителските цени и ще сътвори десетки хиляди работни места из Америка, до момента в който се построява новата мрежа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР