Години наред се поставят едни и същи въпроси, набелязват се

...
Години наред се поставят едни и същи въпроси, набелязват се
Коментари Харесай

СГП: Продължаваме да бъдем страната с много жертви на пътя

" Години наред се слагат едни и същи въпроси, набелязват се едни и същи ограничения и в последна сметка продължава отнемането на човешки животи ”. Това съобщи градският прокурор на София Илиана Кирилова .

Софийска градска прокуратура провежда кръгла маса на тематика “Предложения за законодателни промени при следствие на пътнотранспортни катастрофи ”.

Кирилова акцентира, че тази среща няма да е последна и ще се изготви проект за деяние, след което прикани всички заинтригувани лица да се занимават в действителност с проблемите. “Така поднесените проблеми няма да могат да се решат по този метод. Трябва да създадем още срещи с правосъдното министерство, само че и със общественото такова, с цел да се види кое ще бъде приемно за вас и за прокурорите, които назначават експертизите ”, счита Кирилова.

Тя изрази вяра след съставянето на този проект, депутатите да изготвят нужните промени , с цел да няма повече изгубени животи.

“Продължаваме да бъдем страната с доста жертви на пътя. Много е мъчно да се опитваш да обясниш за какво системата не работи или за какво тя работи постепенно ”. Това съобщи и Елена Каракашева, заместник-главен прокурор.

От своя страна служебният министър на правораздаването Мария Павлова разяснява, че проблемите са доста и са сложни.

“Доклад ще бъде направен, с цел да покаже какви са аргументите жертвите на пътя да се усилват. В този отчет ще бъдат препоръчани и законодателни промени, тъй като се видя, че законодателни дейности на парче не дават претенции резултат ”, съобщи министър Павлова.

Председателят на комисията по правни въпроси в 49-то Народно събрание Анна Александрова бе безапелационна, че са поели задължения за промени в наредбите, както и за законодателни ограничения. 

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР