На официална церемония бе сключен меморандум за сътрудничество между Университет

...
</TD
>На официална церемония бе сключен меморандум за сътрудничество между Университет
Коментари Харесай

Университет Проф. д-р Асен Златаров и Анкарският университет подписаха меморандум за сътрудничество

На публична гала бе подписан меморандум за съдействие сред Университет " Проф. доктор Асен Златаров “ - Бургас и Анкарския университет.

" От името на нашия ректор проф. Христо Бозов, дм, ви поздравявам с " добре пристигнали “. За мен е чест да ви показва структурата на нашия университет, който има над 60-годишна история и е най-голямото висше учебно заведение в Югоизточен район. Водим образование в 18 професионални посоки и в над 140 специалности “, бяха думите на проф. Севдалина Турманова, зам. ректор по образователната активност.

Турската делегация бе водена от ректора на Анкарския университет проф. доктор Недждет Юнювар и генералния консул на Р Турция в Бургас господин Толга Оркун. В нея бяха включени представители на академичното управление на Анкарския университет, хабилитирани преподаватели и експерти по стратегия Еразъм+. От българска страна те бяха посрещнати от зам. ректора проф. Турманова, декани на факултети, координатор по стратегия Еразъм+ и шефа на Дирекция " Международно и национално съдействие, връзки с обществеността и протокол “ проф. Стоянка Петкова - Георгиева, която е основател и основен уредник за основаването на връзките с Анкарския университет.

" Щастлив съм, че ще изградим контакти. България за нас е доста скъп сътрудник, тъй като имаме географска непосредственост и общи ползи “, сподели проф. доктор Недждет Юнювар, ректор на Анкарския университет. Той означи, че в тяхното висше образователно заведение, все още, се образоват 63 български студенти. " Надявам се, че подписването на меморандума ще бъде основа за чудесно бъдещо съдействие сред нашите два университета. Ние сме заинтригувани да развиваме взаимоотношенията си в региона на медицината, естествените науки и инженерните специалности “, добави още той.

Генералният консул на Р Турция в Бургас господин Толга Оркун изрази насладата си от разширението на съдействието сред двете висши учебни заведения. Според него двете страни са в доста близки взаимоотношения и подписването на меморандума е от огромна значимост и за двете страни. " Вярвам, че в идните години ще забележим плодовете от това съдействие в образованието и науката “, сподели господин Оркун, който е и някогашен ученик на Анкарския университет.

В заключителната част на събитието полемиките продължиха в посока активизиране на преподавателската и студентската подвижност по голям брой специалности, по които има образования и в двата университета.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР