Ваканцията е времето, в което изключвате от стресиращото си ежедневие

...
Ваканцията е времето, в което изключвате от стресиращото си ежедневие
Коментари Харесай

Ако правите тези грешки, шансът да провалите ваканцията си е голям

Ваканцията е времето, в което изключвате от стресиращото си всекидневие и се отдавате на цялостен релакс. Вероятно още в края на предишното лято сте почнали да планирате и тазгодишната си лятна отмора и я очаквате с боязън.

И въпреки към този момент въодушевено да си представяте по какъв начин ще се опънете на плажа и кои красиви места ще посетите в идващите два месеца, има действителен късмет да неуспехите ваканцията си, в случай че вършиме следните неточности:

Не излизате от обществените мрежи

Наслаждавайте се на приятните слънчеви дни, на гледката, на луксозните коктейли и оставете Фейсбук и Instagram настрани. Разбираемо е, че желаете да споделите с приятелите си по какъв начин си изкарвате ваканцията и евентуално даже желаете някои от тях да ви завидят, само че ще изпуснете доста хубави моменти, в случай че сте забили взор в телефона и не спирате да качвате селфита, написа Tialoto.bg. Освен това в случай че извършите електронен дневник на цялата си отмора, след това няма да има какво да разкажете на останалите!

Взимате работата със себе си

Малцина са тези, които оставят таблетите и преносимите компютри вкъщи по време на ваканцията си. Мобилните телефони също дават елементарен достъп до уеб сайтове и имейли и това се оказва огромен проблем по време на почивката. Все някой сътрудник или клиент не е схванал, че сте в отпуск и продължава да ви засипва с работни задължения, имейлът ви писука непрекъснато, а на всичкото от горната страна сте взели и служебния си телефон. Познато ли ви е?!

За да не се окажете в работна почивка, предупредете по всички канали хората, с които работите, че сте във лятна отмора и се старайте по-рядко да вторачвате взор в телефона.

Прекалявате с храната и коктейлите

Цяла година се ограничавате, с цел да изваете тяло за лятото и най-после решавате, че по време на почивката си може да наваксате всички тези неналичия. Голяма неточност! Тялото ви ще изпадне в потрес, в случай че го натъпчете с всички пици, дюнери, морски деликатеси и сладки изкушения. Да, може да нарушите режима си, само че в избрани граници. Най-малкото на морето сте елементарно уязвими към разнообразни вируси и може освен да страдате от преяждане и да намразите кантара, само че и да прекарате ваканцията си в леглото или в тоалетната.

С алкохола ситуацията е сходно – пийнете 2-3 коктейла, само че не прекалявайте. Махмурлукът може да съсипе идващите ви дни.

Не пиете задоволително вода

Ледените фрапета и менти са течност, само че тялото ви се нуждае и от доста вода, изключително в жегите. Ако го дехидратирате, това ще докара до избрани здравословни проблеми.

Липса на задоволително сън

Алармата е изключена, тъй че възползвайте се от това! Няма неприятно да купонясвате до зори, но по-късно осигурете задоволително сън на организма си, с цел да може въпреки всичко да се възвърне. Разбираме, че не желаете да изпуснете плажа, по тази причина си вземете шапка, чадър и комфортен дюшек и си поспете на плажа, в случай че нямате друга алтернатива.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР