Включете тези минерали към диетата си, за да се преборите

...
Включете тези минерали към диетата си, за да се преборите
Коментари Харесай

Кои са минералите, които регулират нивата на кортизола?

Включете тези минерали към диетата си, с цел да се преборите с хроничния стрес. Хроничният стрес може да докара до минерален недостиг.

" Този дефицит може да наруши функционалността на невротрансмитерите и да аргументи остра рецесия на HPA (хипоталамус-хипофиза-надбъбречна жлеза), намалявайки способността ни да се оправяме със напрежението, " написа диетологът Марина Райт.

Ето кои са минералите, които би трябвало да включим в ежедневната си диета, с цел да победим напрежението със здравословно хранене.

Магнезий

Ефектът на магнезия върху HPA оста оказва помощ за повлияване на регулирането на кортизола. Хранителни артикули като мрачен шоколад, зеленолистни зеленчуци, авокадо, банани и кашу би трябвало да бъдат включени в ежедневната диета.

Цинк

Цинкът подкрепя функционалността на невротрансмитерите, като по този метод предизвиква постоянното въодушевление и усъвършенства мозъчната функционалност. Цинкът се съдържа в обилие в хранителни артикули като стриди, слънчогледови семки, тиквени семки и леща.

Селен

Този минерал оказва помощ за отбрана на тялото от оксидативен стрес. Освен това оказва помощ за контролиране на реакциите на стрес, като поддържа функционалността на щитовидната жлеза.

Калий

Калият, който се съдържа в бананите оказва помощ за регулирането на равнищата на натрий в тялото, което е от решаващо значение за поддържане на здравословно кръвно налягане, написа fakti.bg.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР