Отборът на Англия не успя да победи Словения в последния

...
Отборът на Англия не успя да победи Словения в последния
Коментари Харесай

Англия не успя да победи Словения

Отборът на Англия не съумя да победи Словения в последния си мач от груповата фаза на UEFA EURO 2024. Мачът в Кьолн приключи при резултат 0:0, само че точката обезпечи първата позиция на „ трите лъва ” и място на осминафиналите в конкуренцията в Германия.

Футболистите на Гарет Саутгейт преобладаваха през целия мач против своя съперник, само че по този начин и не съумяха да се възползват от дребното си благоприятни условия пред словенската врата, предава Гонг. 

В другия мач от група С отборите на Дания и Сърбия също приключиха при нулево тъждество, което значи, че на втора позиция в крайното класиране приключва отбора на Словения, а трети остава „ аленият динамит ”.

Първото полувреме на стадион „ Рейн Енерги ” в Кьолн мина напълно под диктовката на символичните домакини от Англия, които обаче по този начин и не съумяха да намерят правилния път към гола.

Първата забавна обстановка в мача пристигна още в 5-ата минута и бе пред вратата на „ трите лъва ”. Бенямин Шешко имаше опция да стреля с глава след центриране отдясно, само че ударът му не се получи и топката не затрудни изключително Джордан Пикфорд, който улови.

Постепенно футболистите на селекционера Гарет Саутгейт взеха самодейността в мача, до момента в който словенският отбор се прибра в личната си половина, предпочитайки да работи на контраофанзива.

Играчите на Англия мъчно намираха свободни пространства пред наказателното поле на своя съперник, а Ян Облак нямаше съвсем никаква работа.

В 20-ата минута „ трите лъва ” стигнаха до попадение, само че то бе вярно анулирано поради засада. Англичаните разиграха доста бързо отляво, при което Фил Фоудън бе изведен. Той напредна и центрира паралелно на голлинията, намирайки на далечната греда Букайо Сака, който несмущаван от никого, осъществя. Голът не бе зачетен поради засада още при подаването към Фоудън, който асистира на звездата на Арсенал.

Фоудън несъмнено бе най-активният състезател на Англия през първата част. Самият той имаше опция да обстрелва вратата на Ян Облак от фал, само че изстрелът му от 29 метра не затрудни изключително стража на словенците.

В заключителните минути на първата част Киърън Трипиър центрира доста остро в пеналта, където Конър Галъхър и Хари Кейн се разминаха с топката и оставиха интригата за втората част.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР