Евелин Банев - Брендо е бил в България, докато е

...
Евелин Банев - Брендо е бил в България, докато е
Коментари Харесай

Евелин Банев - Брендо е бил в България, докато е издирван с червена бюлетина от Интерпол

Евелин Банев - Брендо е бил в България, до момента в който е търсен с алена бюлетина от Интерпол
През цялото това време вътрешни министри са били Румяна Бъчварова, Пламен Узунов, Валентин Радев, Младен Маринов, Христо Терзийски, Бойко Рашков, Иван Демерджиев

Евелин Банев - Брендо е бил в България, до момента в който е търсен с алена бюлетина от Интерпол по искане на Румъния. bTV разполага с копие на персоналната карта на Банев, издадена след интернационалната заповед за търсене.

27 октомври 2016 година - това е датата, на която е издадена персоналната карта от Министерство на вътрешните работи София. Тогавашният вътрешен министър Румяна Бъчварова не си спомни пред bTV да ѝ е докладвано за сходен случай, само че изясни, че издаването на документи не влиза в отговорностите ѝ.

Заместникът ѝ Красимир Ципов посочи, че контролът се прави от локалните полицейски ръководства.

bTV откри и очевидци, които настояват, че Банев е бил в България. Валерия Цветкова работи в село Тлачене. Казва, че преди 2 години самият Банев персонално отишъл там, с цел да си извади пълномощие. Носил и годна персонална карта.

„ Поисках персонална карта, те я дадоха, сверих данните. На мен името нищо не ми приказва. После по-късно разбрах кой е, откакто пристигнаха служителите на реда “, съобщи Валерия Цветкова, Специалист в кметство Тлачене.

Служителите в кметството си спомнят, че Банев е бил със спортно облекло и е споделил, че е пристигнал в Тлачене за трюфели.

Няма публично удостоверение, дали в селото в действителност е бил Банев. Попитахме и МВР- има ли Банев публикуван персонален документ през 2016 година. Отговор все още няма. Но през вчерашния ден шефът на Националната полиция сподели, че Брендо няма годни български документи.

„ Тук въпросът е той по какъв начин си е получил документа –дали е отишъл да си го вземе, което значи, че някой се е срещнал с него. Или е с упълномощено лице – през 2016 година старите документи за идентичност нямаха условие на биометрични данни и можеха да се вземат с пълномощие. Това би обяснило обстановката “, сподели Иван Савов, криминалист.

В Софийски градски съд към този момент е постъпила молба от Евелин Банев - Брендо за изтърпяването на всичките му присъди в България.

Той към този момент е в Софийския затвор и излежава 6-годишната си присъда за пране на пари и наркотрафик. Той има още 2 присъди – в Италия за 20 години и в Румъния за 10.

 

През всичките години на прехода Брендо е бил покровителстван както
политически, по този начин и от представители на службите. Това съобщи пред БНР
Цветан Цветанов, някогашен министър на вътрешните работи в този момент ръководител на Републиканци за България.
" Това е оперативната информация, с която разполагахме ".
Цветанов си напомни съдействието с италианските управляващи по случая през 2012 година, когато беше министър на вътрешните работи.
" При неговото задържане, което Брендо не очакваше, намерихме в
автомобила му отчет, който беше възложен от италианските управляващи на българските. Вътре имаше 14 или 18 телефона. Той контактуваше с различни негови сътрудници на права линия.
Успяхме, дружно с италианските управляващи, да задържим цялата организирана група на територията на страната. След което бяха предадени. Някои излежаха своите присъди.


Ако проследете арестуваните лица по делото " Брендо ", ще видите, че сега някои от тях са решаващи фактори в локалната власт ".


Цветанов разяснява желанието на Брендо да излежи присъдите си в
български затвор.
" Може да не е в положително здравословно положение и с това предаване ще
получи някакво лекуване. Възможно е да има терзания за живота си и
по-добре е да се съобщи. При положително държание тук, той може да бъде
предварително освободен ".
Ако Брендо проговори, терзания би трябвало да имат тези, които през
годините са го покровителствали и не започнаха никакви дейности, за да се види какви са вложенията, направени от негова страна, съобщи бившият вътрешен министър.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР