Отборът на Англия не успя да победи Словения в последния

...
Отборът на Англия не успя да победи Словения в последния
Коментари Харесай

Англия не убеди срещу Словения, но финишира като лидер

Отборът на Англия не съумя да победи Словения в последния си мач от груповата фаза на UEFA EURO 2024. Мачът в Кьолн приключи при резултат 0:0, само че точката обезпечи първата позиция на „ трите лъва ” и място на осминафиналите в конкуренцията в Германия.

Футболистите на Гарет Саутгейт преобладаваха през целия мач против своя съперник, само че по този начин и не съумяха да се възползват от дребното си благоприятни условия пред словенската врата.

В другия мач от група С отборите на Дания и Сърбия също приключиха при нулево тъждество, което значи, че на втора позиция в крайното класиране приключва отбора на Словения, а трети остава „ аленият динамит ”.

Първото полувреме на стадион „ Рейн Енерги ” в Кьолн мина напълно под диктовката на символичните домакини от Англия, които обаче по този начин и не съумяха да намерят правилния път към гола.

Първата забавна обстановка в мача пристигна още в 5-ата минута и бе пред вратата на „ трите лъва ”. Бенямин Шешко имаше опция да стреля с глава след центриране отдясно, само че ударът му не се получи и топката не затрудни изключително Джордан Пикфорд, който улови.

Постепенно футболистите на селекционера Гарет Саутгейт взеха самодейността в мача, до момента в който словенският отбор се прибра в личната си половина, предпочитайки да работи на контраофанзива.

Играчите на Англия мъчно намираха свободни пространства пред наказателното поле на своя съперник, а Ян Облак нямаше съвсем никаква работа.

В 20-ата минута „ трите лъва ” стигнаха до попадение, само че то бе вярно анулирано поради засада. Англичаните разиграха доста бързо отляво, при което Фил Фоудън бе изведен. Той напредна и центрира паралелно на голлинията, намирайки на далечната греда Букайо Сака, който несмущаван от никого, осъществя. Голът не бе зачетен поради засада още при подаването към Фоудън, който асистира на звездата на Арсенал.

Фоудън несъмнено бе най-активният състезател на Англия през първата част. Самият той имаше опция да обстрелва вратата на Ян Облак от фал, само че изстрелът му от 29 метра не затрудни изключително стража на словенците.

В заключителните минути на първата част Киърън Трипиър центрира доста остро в пеналта, където Конър Галъхър и Хари Кейн се разминаха с топката и оставиха интригата за втората част.

Край на мача!
90+5`
Силен изстрел на Трент Александър Арнолд, топката минава над вратата.
90+4`
Изстрел на Коул Палмър, Ян Облак лови без проблеми.
90+2`
Юре Балковец заменя Ерик Янжа.
90+1`
Антъни Гордън заменя Фил Фоудън.
89`
Станкович заменя Ян Млакар.
86`
Жан Целар заменя Шпорар.
85`
Трент Александър Арнолд заменя Киърън Трипиър за Англия.
84`


Остро центриране на Хари Кейн, Карничник чисти пред погледа на Фил Фоудън.
78`
Жълт картон за Фил Фоудън.
78`
Йосип Иличич заменя Бенямин Шешко за Словения.
75`
Удар на Деклан Райс по диагонала, който обаче извънредно неакуратен.
75`
Жълт картон за Яка Бижол, който задържа Хари Кейн на два метра пред пеналта на Словения.
72`
Коул Палмър заменя Букайо Сака за Англия.
70`
Жълт картон за Марк Гехи, мкойто задържа Андраж Шпорар в половината на англичаните.
68`
Изстрел на Адам Гнезда Черин, който минава надалеч от задачата.
63`
След почивката играта се води напълно в половината на Словения. Въпреки териториалното преимущество на " трите лъва ", играчите на Гарет Саутгейт не съумяват да обстрелват рисково вратата на Ян Облак.
60`
След центрирането от корнера Джон Стоунс стреля с глава, само че защитник на Словения блокира топката на голлинията. Букайо Сака също опитва акробатичен удар със задна ножица, само че и той не сполучи, извършвайки нарушаване в нахлуване против Андраж Шпорар.
58`
Корнер в интерес на Англия.
57`
Ваня Дръкушич играе жестоко против Коби Мейно пред наказателното поле на Словения.
56`
Отличен пас на Хари Кейн към Джуд Белингам в наказателното поле, само че халфът на Реал Мадрид не съумява да овалдее добре и защитник на Словения чисти топката.
54`
След центрирането от корнера, Хари Кейн игра с глава, оптивайки се да смъкна топката към собствен съотборник. Бранител на Словакия обаче почисти и предотврати заплахата.
51`
Пореден ъглов удар за " трите лъва ".
50`
Ъглов удар в интерес на Англия.
49`
На полувремето в игра за Англия влиза Коби Мейно, който заменя Конър Галъхър.
46`
Начало на вторта част.
45`


Край на първото полувреме.
45`
След центрирането в наказателното поле, Деклан Райс извърша нарушаване в нахлуване.
44`
Корнер в интерес на Англия.
43`
Много добра опция за Англия! Киърън Трипиър центрира доста остро отляво, само че първо Конър Галъхър, а незабавно по-късно и Хари Кейн, се разминават с топката.
41`
 Сака бележи във вратата на Словения

Страхотен изстрел на Фил Фоудън от директния свободен удар. Ян Облак обаче внимава и съумява да парира топката.
35`
Свободен удар в интерес на Англия след нарушаване против Букайо Сака наоколо до наказателното поле на Словения.
34`
След разиграването от корнера, футболистите на Гарет Саутгейт стигнаха до прецизен удар, дело на Хари Кейн. Изстрелът на нападателя обаче бе прекомерно слаб и не затрудни опитния Ян Облак.
31`
Ъглов удар в интерес на Англия.
30`
Жълт картон и за Ерик Янза.
22`


Англия бележи във вратата на Словения , само че попадението е анулирано поради очевидна засада на Фил Фоудън. Англичаните разиграха доста добре, като офанзивата бе приключена от Букайо Сака, който осъществя на празна врата. Ситуацията обаче бе нередовна поради Фил Фоудън, който бе зад защитата на словенците още при разиграването и доста преди паса към Сака..
20`
Удар на Шпорар, който обаче е блокиран от защитник на " трите лъва " и не съставлява компликация за Джордан Пикфорд, който лови.
19`
Янза центрира от свободния удар, само че никой от играчите в пеналта не съумява да играе с нея и тя излиза в навън.
18`
Първи жълт картон в мача. Получава го Киърън Трипиър за жестоко влизане в краката на неприятелски футболист.
17`
Опасно центриране в наказателното поле на Англия. Топката бе отправена към Шпорар, който обаче бе блокиран добре от Трипиър.
16`


В първите десетина минути от мача, отборът на Англия има самодейността, само че не съумява да сътвори нищо забавно пред противниковата врата.
10`
Първи късмет за гол в мача, който се разкрива пред словенците! След офанзива отдясно, топката бе центрирана към далечната греда, където Бенямин Шешко съумя да стреля с глава. Ударът обаче бе слаб и не затрудни Пикфорд, който улови без проблеми.
5`
Начало на мача!

Стадион: RheinEnergieSTADION
Рефер: Клеман Тюрпен

FT АНГЛИЯ – СЛОВЕНИЯ 0:0

Стадион: „ Рейн Енерги ”, Кьолн

Рефер: Клеман Тюрпен, Франция

Англия : 1 Джордан Пикфорд, 2 Кайл Уокър, 5 Джон Стоунс, 6 Марк Гехи, 12 Киърън Трипиър, 16 Конър Галъхър (Коби Мейно), 4 Деклан Райс, 7 Букайо Сака, 10 Джуд Белингам, 11 Фил Фоудън, 9 Хари Кейн

Селекционер: Гарет Саутгейт

Словения : 1 Ян Облак, 2 Жан Карничник, 21 Ваня Дракушич, 6 Яка Бийол, 13 Ерик Янза, 20 Петър Стоянович, 22 Адам Гнезда Черин, 10 Тими Елшник, 17 Ян Млакар, 9 Андраж Спорар, 11 Бенямин Шешко

Селекционер: Матияж Кек
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР