Няма да е далеч от истината, ако кажем, че сърбите

...
Няма да е далеч от истината, ако кажем, че сърбите
Коментари Харесай

Дания отива на осминафинал, Сърбия не стори нищо, за да се класира напред

Няма да е надалеч от истината, в случай че кажем, че сърбите са най-слабият отбор на шампионата
Дания продължава напред към елиминациите на Евро 2024, изхвърляйки Сърбия от шампионата след стратегическо 0:0.

Още преди срещата бе ясно, че единствено единият тим ще си тръгне благополучен от Мюнхен, тъй като нямаше сюжет, при който датчани и сърби да продължат дружно към елиминациите.

За Сърбия единствената опция бе успеха, само че необичайно или не, западните ни съседи не сториха нужното, с цел да я заслужат. Подобно на целия шампионат, сърбите бяха много пасивни и безидейни в офанзива, а даже в огромен интервал от мача се бяха затворили в отбрана, въпреки да бяха тима, нуждаещ се от успеха.

А този процес на срещата бе добре пристигнал за датчаните, които чудесно знаеха, че и точката ще е нужна за осъществяване на задачата. Всъщност Дания бе и тимът, който имаше множеството шансове да стигне до триумфа, само че и това няма значение, тъй като с три ремита " аленият динамит " ще бъде част от елиминациите.

В може би най-скромната откъм футболни достолепия и представление група, Англия приключи на първото място с 5 точки, Дания и Словения не престават напред с по три ремита, а Сърбия си потегля към Белград.

Изключително любопитен подробност, влезнал за първи път в историята в приложимост бе, че Дания изпревари Словения единствено поради по-доброто си показване на по терените на Германия, а в квалификациите.

Дания и Словения приключиха с равни точки, безусловно идентична голова разлика, реми в директния мач и еднакъв брой картони. Така се наложи в действие да влиза представянето в квалификациите, където двата отбора бяха в една група, извоювана тогава от " аления динамит ".
 Снимка: Getty images
Иначе странното държание на Сърбия се видя още в началните минути на мача. Големите звезди в офанзива като се изключи Александър Митрович бяха на пейката, а западните ни съседи не насочиха удар за 45 минути.

Дания имаше няколко положителни шанса, включитлено и анулиран гол след корнер, откакто при центрирането на Ериксен от ъгловия удар, топката бе излязла в навън.

С течение на второто полувреме Драга Стойкович пусна всичките си офанзивни играчи. Имаше миг, в който сърбите играеха с петима начело, само че и това не докара до голови положения.
 Снимка: Getty images
Сърбия въпреки всичко вкара в 53-ата минута. Всъщност датчантие си вкараха автогол, само че в хода на офанзивата имаше тънка засада на Йович, поради което голът вярно бе анулиран.

Така този лишен от особени страсти мач разумно приключи наедно 0:0, а това чудесно устройваше датчаните, които към този момент са в елиминациите и отиват на мача против домакина Германия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР