Тимът от малката държава се класира за първи път в

...
Тимът от малката държава се класира за първи път в
Коментари Харесай

Англия избегна потока на смъртта, а Словения написа история

Тимът от дребната страна се класира за първи път в елиминации на европейско състезание
Англия направи 0:0 със Словения в последния мач от група С на Евро 2024, който би трябвало бързо да бъде пропуснат.

" Трите лъва " по някакъв непонятен метод още веднъж съумяха да сервират досада, макар че най-малко през второто полувреме пробваха по-бърза и динамична игра. Не, че се получи изключително сполучливо...

Но точката е задоволителна на Англия да си завоюва групата, най-много тъй като другата среща в нея приключи също 0:0 (Дания против Сърбия). Словения също отива на осминафинал - историческо достижение за този тим от дребната страна, която не стопира да ни въодушевява със спортните си триумфи.

А с пет събрани точки тимът на Гарет Саутгейт влиза в потока, който несъмнено е по-приемлив в елиминациите. Следващият противник на англичаните ще е или третият в група Е (Белгия, Словакия, Румъния или Украйна), или Нидерландия, приключила на трето място в група D.

Но това е надалеч по-приемлив вид за един от любимците на шампионата, който бе заплашен от това да се изправи против Германия още на осминафинал, а след това да срещне Испания (ако Ла Роха мине в своя осминафинал), както и някой всред Франция и Португалия на възможен полуфинал.

Това щеще да се случи при победа на Дания над Сърбия и второ място за " трите лъва " в групата.

Сега отборът е първи, само че още веднъж не впечатли, не тормози никой евентуален противник, а и продължава да учудва и даже изумава с държанието си на терена. Най-ласкавото, което може да се каже за него е, че е спестовно и пресметливо.

Англия вкара топката във вратата на словенците в средата на първото полувреме, само че имаше засада на Фил Фоудън в хода на офанзивата.

Словенците опитваха да са дейни до почивката, а след нея го удариха на отбрана непременно, знаейки, че точката ги класира.

И стигнаха до нея. Като вратарят им Ян Облак действително направи две спасявания, които могат да минат за относително сложни. Твърде малко, като за любимец в шампионата, от страна на англичаните.

Но задачата им е реализирана, към този момент. Нататък - ще забележим...
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР