Тази сутрин нямаше кворум в Народното събрание. Това означава, че

...
Тази сутрин нямаше кворум в Народното събрание. Това означава, че
Коментари Харесай

Кирил Петков: Липсата на кворум в НС рискува 2.6 млрд. лв. за България

Тази заран нямаше кворум в Народното събрание. Това значи, че през днешния ден не беше признат Законът за ръководство на европейските средства. С този акт ние през днешния ден рискувахме 2.6 милиарда лева, които в действителност са първите пари по Плана за възобновяване и развиване. Това съобщи министър-председателят Кирил Петков преди началото на днешното съвещание на Министерски съвет.

"Срокът за това е 30 юни, тъй че всеки народен представител, който през днешния ден не присъстваше, действително взе участие в слагането на тези средства под риск ", съобщи Кирил Петков.

Той сподели още, че по едно и също време с това е бил провален и Законът за висшето обучение.

"По тази причина взаимното образование сред другите университети към момента не може да се случи ", изясни министър председателят.

"Въпреки че беше свален ръководителят на Народното събрание Никола Минчев и всички видяха по какъв начин цяла България реагира на това безпринципно събаряне, новото болшинство на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Възраждане и останалите депутати от Има Такъв Народ не можаха даже да създадат предложение за ръководител на Народно събрание ", сподели още той.

"Това ли са кардиналните ходове, които тези партии заемат? Как ще обяснят на своите гласоподаватели, че още в първия ден, в който имаха опция да създадат нещо дружно, подложиха на риск над 2.5 милиарда лева, бъдещето на висшето обучение и даже не съумяха да предложат ръководител? Тази посока нас като държавно управление, би трябвало да ни ужасява ", съобщи Кирил Петков преди съвещанието на кабинета.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР