Конкурентите и най-големите клиенти на Nvidia се обединяват зад инициатива,

...
Конкурентите и най-големите клиенти на Nvidia се обединяват зад инициатива,
Коментари Харесай

Съперниците на Nvidia се прицелват в нейното софтуерно господство

Конкурентите и най-големите клиенти на Nvidia се сплотяват зад самодейност, ръководена от OpenAI, за създаване на програмен продукт, който ще улесни разработчиците на изкуствен интелект да се откажат от нейните чипове.

Базираната в Силициевата котловина Nvidia се трансформира в най-ценния производител на чипове в света с помощта на съвсем монопола върху чиповете, нужни за основаването на огромни AI системи, само че дефицитът на доставки и високите цени карат клиентите да търсят други възможности.

Създаването на нови AI чипове обаче взема решение единствено част от казуса. Въпреки че Nvidia е най-известна със своите мощни процесори, фигури от промишлеността споделят, че „ тайният сос “ е нейната софтуерна платформа, Cuda, която разрешава на чипове, в началото проектирани за графики, да форсират AI приложенията.

В миг, когато Nvidia влага съществено в разширение на своята софтуерна платформа, съперници, в това число Intel, AMD и Qualcomm, се прицелват в Cuda с вярата да привлекат клиенти –...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР