Скандал в парламента относно назначения и концесии в последните минути

...
Скандал в парламента относно назначения и концесии в последните минути
Коментари Харесай

Цонев изобличи Нинова в неверни твърдения

Скандал в Народното събрание по отношение на назначения и концесии в последните минути на кабинета „ Борисов ” направи Корнелия Нинова по време на дебатите по импортирания от Българска социалистическа партия мораториум. Социалистите обърнаха целия спор не в нуждата да се гласоподава мораториумът върху концесиите и назначенията, а за какво това не е станало предходната седмица.

Новите партии насочиха стрелите си към Българска социалистическа партия вместо против общия ни конкурент ГЕРБ, за който сякаш заявиха преди изборите, че желаят да сменят, сподели Нинова. И добави: " Какво се случи в това време до момента в който търсехте виновност у Българска социалистическа партия вместо във властта. Както към този момент изнесохме данни - овладя се целият бранш на енергетиката. Вчера изнесохме данни за преодоляване и окопаване в земеделието. Днес ще ви показва третата серия обстоятелства и доказателства за това, че допуснахте моделът " Борисов " да окопава в още браншове. Тези дни са сменени управленията на 65 лечебни заведения в цялата страна ”.

След което атакува Движение за права и свободи. В петък Йордан Цонев организира нахален и нагъл диалог с мен и изиска да оттеглим предлагането си, тъй като има няколко публични поръчки и няколко концесии на плажове, сподели Нинова.

„ Заставам пред вас и ви декларирам изрично, че не съм произнасял такива думи. Най-малкото не бих си разрешил да ги кажа на Корнелия Нинова. Думите, които споделих, бяха свързани със служебния кабинет ”, уточни Цонев. И напомни, че в първия вид на проектомораториумът се е засягал и назначенията на служебния кабинет.

„ Но не съм по никакъв начин сюрпризиран от думите на госпожа Нинова. Не е единствено моя оценката за това, което се случва там - да излезеш от гневна съпротива с 50 на 100 по-малко гласове и с 50 на 100 по-малко депутати е оценката на хората за тази партия и техния водач ", безапелационен бе Цонев.

Депутатите адвокати от „ ИТН ” обясниха, че включването на мораториума в решението за комисията по проверката, както искаше Българска социалистическа партия в петък, е било противоконституционно, по тази причина не е било признато.

В политиката няма щеше, в случай че, сподели на социалистите Арман Бабикян от „ Изправи се! Мутри вън ”. И добави: И аз мога да кажа: още лятото ви призовахме да излезете на улиците, в случай че го бяхте създали, по-рано щяхме да свалим държавното управление.

В залата избухна и спор до каква степен налагането на мораториум върху концесиите и назначенията е в сходство с конституцията, тъй като лимитира права на изпълнителната власт, което главният закон не разрешава.

ГЕРБ няма да взе участие в това гласоподаване, тъй като е ясно, че то опонира на конституцията, сподели Тома Биков. И прикани: Излезте и кажете какво ще вършиме, ще управлявате ли или не.

Върнете мандата, след това питайте другите по кое време ще вършат държавно управление, отвърна му Николай Хаджигенов от  „ Изправи се! Мутри вън! ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР