Шест държави от НАТО се споразумяха да създадат стена от

...
Шест държави от НАТО се споразумяха да създадат стена от
Коментари Харесай

Напрежението нараства: страните от НАТО планират да изградят „стена от дронове“, за да се защитят от руската агресия

Шест страни от НАТО се споразумяха да основат „ стена от дронове “ по границите си, с цел да се защитят от съветските закани. Изданието The Telegraph оповестява, че Норвегия, Полша и Финландия ще работят с трите балтийски страни – Естония, Латвия и Литва – за попречване на съветската експанзия, в това число насилственото превеждане на мигранти през границата.

Страните от Европейски Съюз, граничещи с Русия, са все по-притеснени, че Владимир Путин може да насочи вниманието си към западните съседи на Русия, в случай че успее да завоюва в Украйна.

В очакване на това Полша похарчи милиарди за модернизиране на границите си с Беларус, Естония построи мрежа от гранични военни бункери, а Финландия, която има 1340 км граница с Русия, се причисли към НАТО.

Миналата година Финландия трябваше да затвори граничните си пунктове с Русия, откакто Кремъл изпрати мигранти от Азия през границата, освен това на колела. Тогава финландски чиновници обявиха, че Москва употребява миграцията като оръжие за дестабилизирането на Европа.

Подробностите за „ стената от дронове “ към момента се прецизират, обявиха публични лица, а подписаното през уикенда съглашение е част от по-широка тактика за противопоставяне на опасността.

Миналия четвъртък Естония съобщи, че съветските граничари са премахнали буйовете, обозначаващи каналите за мореплаване в естонски води на река Нарва. Ден по-рано Русия разгласява проектопредложение за едностранно разширение на морските си граници с Финландия и Литва.

Това е много остроумен метод за нажежаване на ситуацията, тъй като Кремъл нееднократно е заявявал, че в случай че бъде наранена територията на Русия, то Кремъл ще употребява тактически нуклеарни оръжия. Но ето, че територията на Русия може да бъде разширявана и по този метод.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР