Обществото се намира в ужасяваща политическа криза, тя е и

...
Обществото се намира в ужасяваща политическа криза, тя е и
Коментари Харесай

Зафиров: Бихме участвали активно в опита за съставяне на експертно правителство


Обществото се намира в ужасяваща политическа рецесия, тя е и икономическа, демографска, рискува да прерасне и в конституционна. Това е на първо място рецесия на доверие към българските институции, само че и рецесия на доверие към Народното събрание. Това съобщи Атанас Зафиров от Българска социалистическа партия по време на консултациите за сформиране на кабинет при президента Радев.

Има два пътя пред Българска социалистическа партия. Единият е, несъмнено, ние да бъдем странични наблюдаващи на всичко, което се случва. Другият път е да се опитаме да участваме в тези процеси, като сме наясно с резултата от изборите, което обезсмисля и диалога за държавно управление на малцинството, акцентира Зафиров. С ГЕРБ няма по какъв начин да участваме под никаква форма в никакво ръководство, сподели Зафиров. Направихме си изводите, започнахме смяната и процесите на консолидация в ляво. Длъжни сме да предложим друг метод. Изборите не са положително решение сега и би трябвало да работим за образуване на рационална пробългарска изпълнителна власт, устойчива, добави Зафиров.

Преценката за третия мандат е ваша на кого ще го връчите, само че от нас може да се чака една рационална реалистична и национално виновна позиция и дейности. Потенциалът за лъчение на експертно отговорно държавно управление не е привършен, акцентира Зафиров. Не се плашим от предварителни парламентарни избори, ролята на пета политическа мощ нито ни отива, нито ни устройва. Очакванията на жителите и на нашите симпатизанти е да бъде открита форма на разговор, считаме, че нашата мощ би взела участие интензивно в един опит за сформиране на такова експертно държавно управление, уточни Зафиров.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР