В надпреварата в категория до 89 килограма при младежите 20-годишният

...
В надпреварата в категория до 89 килограма при младежите 20-годишният
Коментари Харесай

Карлос Насар подобри три световни рекорда. Чудо ще е да не стане ...

В конкуренцията в категория до 89 кг при младежите 20-годишният шуменец изхвърли 183 кг, като по този метод подвигна с кг повече от върховото достижение в придвижването на Йеисон Лопес от април тази година. В изтласкването Насар се оправи с 225 кг, с 2 кг повече от личния си международен връх от декември предходната година. Той даже опита 230 кг, само че не съумя.

 

С тези резултати той усъвършенства и върховото достижение в дуела - 408 кг, с цели 12 повече от международния връх на китаеца Ли Дайин от май предходната година.

Те обаче няма да бъде приети, защото за върхове във повдигането на тежести се зачитат достиженията единствено Олимпийски игри, международно и континентално състезание, както и Световна купа.

 

" Намирам се в най-хубавата си форма и очаквам с неспокойствие Олимпиадата. Да съм жив и здрав и Бог да е с мен, ще направя всичко допустимо да повторя тези резултати и там ", сподели Насар.

 

" Ако резервира тази форма, би трябвало да стане знамение, с цел да не стане първи ", добави старши треньорът на националния тим по повдигане на тежести Иван Иванов.

 

Държавното състезание продължава на следващия ден, когато на подиума в Канев център на Русенския университет " Ангел Кънчев " ще излязат и другите двама представители на България във повдигането на тежести в Париж 2024 Иван Димов и Божидар Андреев, написа gol.bg.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР