Украински дрон е атакувал от рекордно разстояние“ руски радар за

...
Украински дрон е атакувал от рекордно разстояние“ руски радар за
Коментари Харесай

Украински дрон е атакувал „от рекордно разстояние“ руски радар

У краински дрон е атакувал „ от рекордно разстояние “ съветски радар за ранно предупреждаване „ Воронеж М “, ситуиран край град Орск в Оренбургска област. Това съобщи източник от украинското разузнаване, представен от Ройтерс.

Според него офанзивата е осъществена в неделя от Главното разследващо ръководство (ГУР) към Министерството на защитата на Украйна. Той не посочи дали ударът е предизвикал вреди. Град Орск е ситуиран от 1500 км. от най-близката следена от Украйна територия.

До момента няма коментар от Москва по въпроса, въпреки че съветският вестник „ Известия “ и други медии оповестиха, че дронът е паднал през вчерашния ден край Оренбург и няма вреди по цивилна инфраструктура.

Русия има мрежа от радари, които употребява, с цел да открива противников ракетни изстрелвания, с цел да дефинира дали е подложена на нуклеарен удар.

ТАСС цитира думи на командира на съветските Военно-космически сили от 2017 година, че три нови съвременни радара за ранно предизвестие „ Воронеж “ са влезнали на въоръжение, в това число този в Оренбургска област.

Миналата седмица американското Радио " Свободна Европа " /Радио " Свобода ", базирайки се на сателитни изображения, сподели вреди по радар „ Воронеж-ДМ “, различен обект от системата за ранно предизвестие на Русия, ситуиран край град Армавир в южния Краснодарски край.

През последните месеци Киев все по-често разчита на безпилотни летателни апарати с огромен обхват, с цел да нанася удари по съветски военни и енергийни обекти. Източник от украинското разузнаване сподели по-рано този месец, че най-надалеч нанесената офанзива на Киев с дрон е била ориентирана към петролна рафинерия в съветския район Башкирия на разстояние от 1500 км.

*Видеото е архивно:

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР