Важна декларация прие парламентарната асамблея на НАТО, която се провежда

...
Важна декларация прие парламентарната асамблея на НАТО, която се провежда
Коментари Харесай

НАТО подкрепя Украйна до победа и вдига забраната да поразява цели в Русия

Важна декларация одобри парламентарната асамблея на НАТО, която се организира през днешния ден в София. В нея се декларира поддръжка на Украйна до победа. Във форума, който стартира в събота, участваха близо 400 парламентаристи от 32-те страни членки на НАТО и от 25 партньорски страни и парламентарни организации.

В декларацията за Украйна делегатите внесоха корекция в поддръжка на Украйна в нейното интернационално обосновано право да се самоотбранява посредством повдигане на някои ограничавания за потребление на въоръжение, предоставено от НАТО и сътрудниците, и опцията да се нападат законни цели на територията на Русия.

В нея е заложено да не се слагат повече червени линии, да ѝ се даде всичко допустимо, което желаят " в името на демокрацията ", а страните членки да влагат повече в защита, повече произвеждане, като се даде приоритет на поръчките на Украйна, както и да се разшири представителството на украинската страна в НАТО и Европейски Съюз, а пътя на Украйна към НАТО да стане " необратим ".

Прието бе предлагането да се добави НАТО да оказва помощ на Украйна с Противовъздушна отбрана системи, в това число " Пейтриът ".

Парламентаристите от страните членки на НАТО утвърдиха молбите на Малта и Асамблеята на Косово да станат делегации на асоциирани членове.

Асамблеята предложи още основаването на център за Център за демократична резистентност в Централата на НАТО в Брюксел, който да пази главните демократични полезности на алианса, като се бори с дезинформацията.

НАТО е най-успешният съюз в историята, тъй като умее да се трансформира и приспособява, съобщи при откриването на пленарното съвещание през днешния ден генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг. Трябва да разработим нови проекти за защита и да подсигуряваме, че имаме нужните сили, по-голяма бойна подготвеност и нови качества, за въздържане, уточни той. Според генералния секретар положителната вест е, че Европа прави това.

Украйна ще бъде по-слаба, в случай че продължаваме да поддържаме страната с половинчати ограничения, съобщи президентът на Парламентарната асамблея на НАТО Михал Шчерба. Мястото на Украйна е в НАТО, на Срещата на върха на НАТО във Вашингтон би трябвало да кажем ясно, че участието на Украйна е тръгнало по необратим път, сподели още Михал Шчерба.

България остава твърдо ангажирана да поддържа Украйна толкоз дълго, колкото е належащо, сподели служебният министър председател Димитър Главчев. НАТО остава поръчител за сигурност и просперитета на България, уточни министър председателят, съобщи през днешния ден.бг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР