Ситуацията в Северна Етиопия е тревожна. Комуникацията е много опасна

...
Ситуацията в Северна Етиопия е тревожна. Комуникацията е много опасна
Коментари Харесай

Етиопия изживява кошмар

Ситуацията в Северна Етиопия е тревожна. Комуникацията е доста рискова и в продължение на съвсем три седмици районът Тиграй е изцяло изолиран от останалия свят. Няма интернет или телефони. Но новините, които получаваме от тези, които са съумели да посетят региона, са ужасни. Това е оценката на организацията „ Помощ за Църквата в потребност “ (ACN), съобщи Aleteia.org.

Тиграй е най-северният район на Етиопия и граничи с Еритрея и Судан. Около 95 % от популацията са християни, които са част от етиопската Коптска православна черква и принадлежат към етническата група тиграи.

„ Стотици жители са убити в споровете в района. Никой не знае сигурно броя на починалите, само че ни е казано, че измежду тях има свещеници и църковни водачи. Магазини, учебни заведения, църкви и манастири са ограбени и унищожени. Хиляди хора са напуснали домовете си. Много от тях са минали границата със Судан, само че други са потърсили леговище в отдалечени региони, в планините, без вода или достъп до храна “, показват от организацията.

Въпреки че спорът е довел до гибелта на стотици християни, източници настояват, че насилието не е стимулирано от религията, а по политически аргументи. Международни организации, които наблюдават протичащото се в източноафриканската страна, сигнализират, че са нужни незабавни филантропични доставки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР