Министърът на външните работи Хакан Фидан предупреди за риска от

...
Министърът на външните работи Хакан Фидан предупреди за риска от
Коментари Харесай

Светът трябва да приеме сериозно заплахата от Трета световна война, предупреждава шефът на турската дипломация след посещение в Москва, Кремъл получи съобщение от Ердоган 



Министърът на външните работи Хакан Фидан предизвести за риска от Трета международна война на фона на ескалиращи районни рецесии и опасността от нуклеарна война, наблягайки дипломатическия приоритет на Турция за обезпечаване на районен и световен мир.

Вестник " Дейли Сабах " заяви, че в снощното видео послание към медиите Фидан е подчертал, че дипломатическият приоритет на Турция е обезпечаването на районен и световен мир.

„ Мисля, че светът би трябвало да одобри съществено този сюжет, тази опасност “, сподели Фидан в предаване онлайн късно в понеделник, запитан дали светът би трябвало да чака повече война, като се има поради продължаващата война сред Русия и Украйна и израелските зверства в Газа и последните офанзиви против Ливан.


Висшият турски посланик сподели, че Турция е разговаряла с всички участници в руско-украинската война, в допълнение към диалозите с президента Владимир Путин.

Фидан неотдавна посети Москва и организира срещи с няколко съветски публични лица, в това число Путин.

Той сподели в предаване онлайн, че е имал опция да разиска в детайли посланията на президента Ердоган с съветския си сътрудник, с който скоро може да се срещне в Казахстан.

Той продължи да акцентира мощното съдействие на Турция и Русия във връзка с Сирия и двустранната търговия и енергетика и сподели, че е предал позицията на Анкара по отношение на войната с Украйна, която съгласно него може да коства скъпо за района и света заради риска от разпространяване и потребление на нуклеарни оръжия.


„ Казахме на нашите сътрудници, че мирът е фундаментален за украинския въпрос и че Русия би трябвало да дефинира позицията си “, сподели Фидан, добавяйки, че Путин в последна сметка разгласи лист с нужните стъпки за Русия, с цел да приключи войната.

„ Беше значимо президентът Путин да го повдигне “, сподели Фидан, добавяйки, че постоянно има основа за преговорния развой, който съгласно него би трябвало да бъде „ подкрепят “, само че уточни идните избори в Европа и Съединените щати, които отсрочват въпроса.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР