Католически свещеник беше убит във Франция от бежанец от Руанда,

...
Католически свещеник беше убит във Франция от бежанец от Руанда,
Коментари Харесай

Бежанец уби католически свещеник във Франция

Католически духовник беше погубен във Франция от емигрант от Руанда, дошъл в страната през 2012 година, съобщи Aleteia.org, цитирайки информация на френските служби.

Отец Оливие Мейр, недодялан настоятел на Конгрегацията на мисионерите от Монфор, е бил погубен във Вандея, в Сен-Лоран-сюр-Севър, където тялото му е било открито от жандармерията по сигнал на мъж, признал за убийството на свещеника, показва Vaticannews.va.

Става въпрос за 40-годишния Еманюел Абаисенга, роден в Руанда. Той е главният обвинен в палежа на катедралата в Нант през юли 2020 година Обвинен, той е бил освободен под правосъден контрол при започване на юни и е бил приютен в религиозна общественост – част от която е убития духовник – в очакване на правосъдния развой, плануван за 2022 година Според юриста му, става въпрос за „ нежен от физическа и психична позиция човек “. Разследващите изключват тероризма като причина за убийството.

В туит известие след убийството, монсеньор Ерик дьо Мулен-Бофор, ръководител на френските епископи, показва болката и близостта от свое име и от името на Църквата към членовете на фамилията на свещеника и на неговата Конгрегация. „ Той живя – се чете в известието - следвайки Христос до дъно, в безусловното приемане на всички. Моля се за фамилията му, за братята му и за цялото население, травмирано от тази покруса, само че също за килъра му “. Същата болежка се долавя и в думите на генералния настоятел на монфортанците отец Сантино Брембила, който приказва за отец Оливие Мейр като за „ богопосветен, духовник и мисионер с огромна стойност, експерт по монфортанската нематериалност, който придружи своята общественост в дълбокото схващане на посланието на техния създател Луи-Мари Гриньон дьо Монфор “.

Различни са нещастията във Франция, при които са жертви свещеници или богопосветени. Последното е убийството на отец Жак Амел на 26 юли 2016 година, първото осъществено по време на литургия след Френската гражданска война. По-назад във времето би трябвало да напомним отец Жан-Люк Кабес, от епархията на Тарб и Лурд, погубен в Тарб в нощта сред 10 и 11 май 1991 година Епархията на Тюл напомня и отец Луи Жусо, енорийски духовник в Егретон, в Корез, който беше погубен в енорийския дом на 26 октомври 2009 година Докато на 16 август 2005 година, поклонниците, събрани за вечерната молитва, бяха изумени от убийството на създателя на общността на Тезе, брат Роже Шутц, в Църквата на помиряването в икуменическата общественост.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР