Точно преди една година, на 4 август 2020 г., ливанската

...
Точно преди една година, на 4 август 2020 г., ливанската
Коментари Харесай

Година след експлозията Бейрут още лекува раните си

Точно преди една година, на 4 август 2020 година, ливанската столица Бейрут беше разтърсена от страшна детонация, породена от взривяването на погрешно съхраняван на пристанището амониев нитрат. За доста жители, даже година след нещастието, няма светлина в тунела.

За елементарните хора няма светлина в тунела, тъй като страната е обхваната от корупция, икономическа рецесия и здравна система, която е на прага на опциите си. Много от медицинските сестри към този момент са отпътували да работят в чужбина, а същото важи и за доста лекари, които или са напуснали, или желаят да изоставен, написа Aleteia.org.

Бъдещето на страната в действителност наподобява тъмно. Над 50% от популацията в този момент живее под прага на бедността. Много от магазините и заведенията за хранене в Ливан са затворени, а по улиците не се усеща насладата от живота. Дефицитът на горива е единствено един от признаците на икономическата рецесия, обхванала Ливан. Държавата върви стремително към банкрут, тъй като ливанската лира е изгубила голяма част от цената си.

Местни жители споделят, че ще отнеме години, до момента в който още веднъж стъпят на краката си. При трагичния случай преди година над 200 души изгубиха живота си, хиляди бяха ранени, а доста здания бяха изцяло унищожени. Над 300 000 души останаха без дом, а управляващите към момента са неспособни да дадат ясни отговори за какво се е стигнало до този драматичен случай. До момента има нула произнесени присъди.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР