Бразилецът Итало Ферейра наскоро влезе в историята. Той бе първият

...
Бразилецът Итало Ферейра наскоро влезе в историята. Той бе първият
Коментари Харесай

Уникалната история на първия олимпийски шампион в сърфа

Бразилецът Итало Ферейра неотдавна влезе в историята. Той бе първият състезател, спечелил злато в сърфа: спорт, който дебютира на Олимпийските игри в Токио. Итало Ферейра беше и първият състезател, спечелил златен орден за Бразилия на тези Олимпийски игри, съобщи Aleteia.org.

След успеха си спортистът разкри една от тайните за спечелването на златния орден. В изявление пред Globo той сподели: „ Вярвах до края, упражнявах доста през последните месеци и Бог направи фантазията ми действителност. Просто би трябвало да благодаря преди всичко на Бог...”

Итало Ферейра не е от богато семейство. 27-годишният състезател разкри, че всяка заран в 3 часа се е молел на Бог да сбъдне фантазията си. И това в последна сметка се случва. „ И ето, името ми към този момент е записано в историята на сърфа”, описа щастливият първенец. Той е роден в малко градче в североизточното крайбрежие на Бразилия. Той стартира да сърфира с дъска от стиропор, тъй като няма пари да си купи професионална.

По-късно, когато стартира да печели награди, в това число интернационалните, той пести всички пари, с цел да може да купи къща за родителите си. И в последна сметка го прави! Итало Ферейра към този момент е олимпийски първенец със сбъдната фантазия, който е сбъднал фантазията и на своите родители.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР