Църквите в Пакистан са засилили сигурността в отговор на заплахата

...
Църквите в Пакистан са засилили сигурността в отговор на заплахата
Коментари Харесай

Църквите в Пакистан засилиха охраната си

Църквите в Пакистан са засилили сигурността в отговор на опасността от терористични офанзиви след завръщането на талибаните на власт в прилежащ Афганистан, съобщи Aleteia.org.

На среща на католически и протестантски водачи висшите духовници се съгласиха да засилят наблюдението и да засилят въоръжената отбрана, изключително на богослуженията в неделя. Този ход идва на фона на опасенията, че завладяването на Афганистан от талибаните ще провокира екстремистки атентати, ориентирани против християнски и други малцинствени религиозни общности.

Когато талибаните бяха на власт преди, в Пакистан имаше доста терористични офанзиви. Имаше терористични групировки, атакуващи църкви и други християнски институции. Те станаха цели, а в този момент талибаните се завръщат. Талибаните поеха надзор над цялата територия на Афганистан след изтеглянето на войските на Съединените американски щати и НАТО от страната. По-строгите ограничения за отбрана включват засилени дейности за инспекция на самоличността на хората, които влизат в църквите, металотърсачи, както и засилено въоръжено наличие на входовете на църквите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР