Католическите общности в Шри Ланка участваха в мълчалив протест, предаде

...
Католическите общности в Шри Ланка участваха в мълчалив протест, предаде
Коментари Харесай

Черни знамена в Шри Ланка в знак на протест

Католическите общности в Шри Ланка участваха в безмълвен митинг, съобщи Aleteia.org. Църкви, домове и частни компании издигнаха черни флагове в символ на митинг против неефективното следствие на държавното управление за атентатите във Великденската неделя през 2019 година

Улиците бяха затрупани с черни флагове, защото новият локдаун поради COVID-19 задържа хората в домовете им. Църковните служби, проведени в чест на жертвите на координираната офанзива, бяха принудени да продължат без сборове. И въпреки всичко това не попречи на протестиращите да изразят мнението си.

Протестиращите упрекват управляващите, че са можели да предотвратят нападенията. Има доказателства, че държавното управление е било наясно, че християнските общности са в непосредствена заплаха. Дори след четири обособени предизвестия от индийската разследваща работа обаче нищо не беше направено.

Миналата седмица са били повдигнати 23 270 обвинявания против 35 лица, свързани с атентатите. Никой от тях обаче не е разпознат като уредник на терористичната офанзива. Атентатите на Великденската неделя бяха координирани и разрешиха на девет самоубийци да се взривят в църкви и хотели. При офанзивата починаха повече от 270 души и бяха ранени още най-малко 500. Католическата черква прикани за предприемане на дейности против някогашния президент и някогашния министър председател. Двамата политици не са на власт от 2019 година, само че не са им повдигнати обвинявания. Разследваща комисия е открила, че и двамата са отговорни за неуспехите да предотвратят офанзивата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР