Папа Франциск изрази тъгата си от убийството на две монахини

...
Папа Франциск изрази тъгата си от убийството на две монахини
Коментари Харесай

Две монахини бяха убити в Южен Судан

Папа Франциск изрази тъгата си от убийството на две монахини в Южен Судан, съобщи Aleteia.org, базирайки се на депеша, подписана от държавния секретар кардинал Пиетро Паролин.

Двете монахини бяха убити в засада по пътя, който свързва столицата на Южен Судан Джуба с Нимуле, на границата с Уганда. Монахините, дружно с някои сестри и вярващи, са се прибирали в Джуба, след присъединяване им в честването на стогодишнината от основаването на енорията Лоа, в епархия Торит, където църквата е отдадена на Успение Богородично. Те са пътували с рейс, атакуван от въоръжени хора. Местни източници оповестяват, че при нападението сестра Мери, сестра Реджина и други трима души са били убити.

Папата изрази своите съболезнования на фамилиите и религиозната общественост „ за този неправилен акт на принуждение ", с убеденост, че тяхната жертва „ ще способства за идеята на мира, на помиряването и на сигурността в района ", съобщи Vaticannews.va.

Изминаха 10 години от независимостта на Южен Судан. На предишния 9 юли, по случай тази годишнина, водачите на страната получиха взаимно писмо, подписано от папа Франциск, от Джъстин Уелби, архиепископ на Кентърбъри и от Джим Уолъс, модератор на Шотландската черква. „ На този ден, отбелязващ десетте години от независимостта на Южен Судан, ние ви изпращаме нашите сърдечни поздрави, съзнавайки, че тази годишнина припомня за вашите минали битки и сочи с вяра към бъдещето “. „ Вашата нация “, се споделя още в текста, „ е благословена с голям капацитет и ние ви окуражаваме да полагате все по-големи старания, с цел да позволите на вашия народ да се любува на всичките плодове на независимостта “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР