Бившият президент на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) Вернер Хойер е

...
Бившият президент на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) Вернер Хойер е
Коментари Харесай

Бивш президент на ЕИБ е разследван за корупция

Бившият президент на Европейската капиталова банка (ЕИБ) Вернер Хойер е разследван за корупция от Европейската прокуратура (EPPO), удостовери за ДПА негов юрист.

Според известие на EPPO организацията проверява случаи на корупция, корист с въздействие и " заграбване на европейски средства ".

По думите на юриста на някогашния топбанкер следствието се концентрира към обезщетение за някогашен чиновник на Европейска инвестиционна банка, което Хойер е подписал.

По силата на нормалната процедура генералният шеф на бранш " Човешки запаси " и генералният секретар на Европейска инвестиционна банка са разискали прекратяването на контракта на въпросния чиновник, след което меморандум от срещата им е бил показан на Хойер, изяснява юристът. С документа се слагал завършек на контракта на служителя и се определял размерът на компенсацията. Хойер се е съгласил с взетото решение.

Според юриста правните учредения за въпросното следствие са " доста ниски ". Самият Хойер, чийто имунитет към този момент е вдигнат, с цел да може да се организира следствието, ги окачестви като " изцяло неуместни и голословни ".

72-годишният Хойер беше начели на Европейска инвестиционна банка от 2012 година до края на 2023 г. 

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР