Намери ми гадже: Бизнес за милиард долара. Сватосването се оказа

...
Намери ми гадже: Бизнес за милиард долара. Сватосването се оказа
Коментари Харесай

Намери ми гадже: Бизнес за милиард долара


Намери ми гадже: Бизнес за милиард $. Сватосването се оказа мощен бизнес, единствено в Съединени американски щати за 2023 година е оценен на 4 милиарда $.
Индустрията за запознанствя се прави оценка
на 4 милиарда $ през 2024 година единствено в САЩпише Fortune. През последните години мачмейкингът, както се назовава, не е просто инструктаж за запознанства, а самостоятелно сватосване. Останала в сянката на уеб страниците
и приложенията за запознанства,
тази вековна процедура още веднъж се трансформира в желана алтернатива от тези, които разполагат със средства да платят за нея и имат предпочитание да включат човешката динамичност на търсенето на обич от трета страна.
„ Хората се усещат все по-комфортно
да разпореждат интимния си живот на външни реализатори, както биха наели персонален треньор във фитнеса или частен готвач, който да им подготвя храна “, разяснява Рейчъл Грийнуолд, американска мачмейкърка и член на управлението на Харвардското бизнес учебно заведение, чиито елитни услуги костват от 10 000 до 75 000 $
на месец и най-малък тримесечен ангажимент.
Разбира се, не всеки може да наеме персонален треньор или частен готвач. Но даже и на по-ниските равнища, персоналното сватосване напълно не е същото като запознанствата посредством логаритъм и цените, възлизащи на хиляди долари или повече – отразяват това, написа Fortune.
Точните числа са неуловими,
представители на промишлеността са безапелационни, че тя е в интервал на напредък. Освен всичко друго, за тази работа не се изисква лиценз и тя значително не е контролирана.

„ По създание това е нещо, което бих нарекъл Див запад “, споделя Грийнуолд.
Според нюйоркската мачмейкърка
Лиза Клампит, при започване на века в Съединени американски щати е имало към 50 мачмейкъра, а в този момент единствено в Съединени американски щати са над 5000.

Много клиенти са се уморили от метода към запознанствата онлайн посредством приложения или са решили, че вложеното
от тях време не носи дивиденти.
Мачмейкърите изясняват, че въпреки клиентите нормално да търсят обвързващи връзки, бракът не постоянно е цел, което е една от аргументите, заради които авансово се изисква изчерпателен развой на инспекция и изявление. Например някой, който преди малко е претърпял бракоразвод, може просто да
желае да се запознае с разнообразни хора.
Елитните сватовници настояват, че имат къси описи с оферти, от време на време половин дузина или даже по-малко, с цел да могат да се съсредоточат върху потребностите на VIP клиентите и да реагират бързо. В долната част на ценовия набор клиентите могат да чакат по-скоро метод на организация –
по-евтин, само че и по-малко персонален.
Рейчъл Грийнуолд, да вземем за пример, работи единствено с мъже, частично тъй като по този начин повелява математиката. Други мачмейкъри вършат същото.

„ Средностатистическият клиент е над 40 години, тъй като цената е толкоз висока, че по-младите нормално не могат да си я разрешат “, изяснява Грийнуолд.
По думите й над 40-годишна възраст
има доста по-голямо предложение на фантастични самотни дами и малко на фантастични мъже. И доста от тези мъже, които търсят сватовници, желаят да се срещат с дами 10 години по-млади, тъй като желаят да имат деца, тъй че на пазара има напън върху дамите.
„ Ние не сме магьосници – доста е значимо
това да се знае от хората. Не е като да ви дадем меню и да си поръчате каквото пожелаете “, признава Грийнуолд.
Повечето мачмейкъри са съгласни,
че „ триумфът “ е в очите на клиента, без значение дали става въпрос за взаимно удовлетворяваща връзка, брак или просто развой на себепознание. И признават, че да гледаш от близко по какъв начин клиентите се опознават и влюбват, в никакъв случай не омръзва.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР