В никакъв случай българите не трябва да се притесняват от

...
В никакъв случай българите не трябва да се притесняват от
Коментари Харесай

Зам.-директор на АЕЦ Козлодуй след инцидент с радиоактивна вода: Няма абсолютно никаква опасност!

" В никакъв случай българите не би трябвало да се тормозят от този лек случай ". Това сподели пред " Фокус "  зам.-изпълнителният шеф на АЕЦ " Козлодуй " Андрей Красночаров по повод изтичането на радиоактивна вода от VI блок по-рано тази седмица.
 
" Наистина беше позволена неточност при събиране на скица за дрениране и това докара до преливане на една част от водата на открито, т.е. в пространствата на херметичния размер на блока. Това е неприятно като случай, само че не води до никакви рискове и последици, защото самите пространства, в които се намира въпросното съоръжение, са предопределени тъкмо за това. Тоест, течът бе измит по-късно и нямаше никакво в допълнение облъчване на личния състав, защото организацията беше извършена под прецизен надзор ", разясни Красночаров.
 
Той е безапелационен, че не е имало никакви последици нито за личния състав, нито за помещението, нито за околната среда.
 
" Няма мотив за никакви терзания. Даже това събитие не предстои на докладване в АЯР (Агенцията за нуклеарно контролиране, бел. ред.), само че въпреки всичко ние я уведомихме, че е станало и надлежно взехме нужните ограничения за премахване на следствията ", добави зам.-изпълнителният шеф на АЕЦ " Козлодуй ".
 
" Аз допускам, че господин Касчиев доста добре знае, че не е станало нещо толкоз рисково. Пак дублирам - този случай даже и не предстои на докладване, единствено сме уведомили АЯР, че в действителност е станало такова събитие ", регистрира Красночаров.
 
" Заливането е станало на избран сектор на оборудването, който незабавно е бил измит. Извършени са и съответните инспекции. Там няма сензори, само че в случай че той засяга горния блок - те бяха единствено по капака и още веднъж споделям, бяха почистени ", акцентира Красночаров.
 
" В никакъв случай българите не би трябвало да се тормозят от този лек случай, личният състав продължава да работи в същите пространства. Няма никакви рискове ", безапелационен е Андрей Красночаров.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР