Растенията, които предпочитат повече светлина, но не могат да се

...
Растенията, които предпочитат повече светлина, но не могат да се
Коментари Харесай

Кои цветя можем да отглеждаме на западен прозорец

Растенията, които избират повече светлина, само че не могат да се оправят с горещото директно слънце, са най-доволни от западното ревю. Западният прозорец е положително място за цъфтящи домашни растения, както и за такива с пъстра и разноцветна листна маса, защото обогатява цвета на листата.

Тези, които избират източно ревю, може да се наложи да бъдат сложени надалеч от прозореца или да бъдат предпазени със светли пердета, до момента в който тези, които избират южно ревю, може да се наложи да се приближат до светлината. Така или другояче ще имате доста благоприятни условия да запълните пространството си.

Основни грижи

Повечето растения, които обичат прозорците със западно ревю, не са толкоз капризни по отношение на изискванията си на развъждане. Те обичат светлината, несъмнено, само че в противоположен случай постоянно се оправят добре със общоприетите равнища на мокрота и температури в дома, макар че избират да са надалеч от течение и рискови температури. Някои избират да се поддържат отмерено влажни, други могат да изсъхнат сред поливанията.

Подхранвайте ги, до момента в който порастват, нормално от пролетта до есента.

Светлинни потребности

Прозорците, обърнати на запад, получават директно слънце в края на следобеда, когато е най-ярко – плюс за цъфтящите растения, изключително – само че също по този начин и когато може да бъде най-горещо. Ако растенията получават прекалено много слънце или топлота, изключително в случай че получават светлина и от други прозорци листата им могат да обгорят и да покажат признаци на въртелив напредък. Ако казусът е подобен, преместете растението от директното слънце или осигурете филтрирана светлина през най-горещата част от деня. Растенията също може да се наложи да бъдат преместени от по-горещите точки през лятото и върнати през зимата, когато слънчевата светлина е по-слаба.

Ако растението не пораства и не цъфти, то може да не получава задоволително светлина, изключително в случай че тази, която влиза, се филтрира от здания и дървета. Ако е по този начин, преместете растението по-близо до прозореца, с цел да увеличите светлината, която получава.

1. Колеус

Открояваща се зеленина. Излагането на запад може да изведе най-хубавото от доста известни домашни растения, които се отглеждат поради странната си зеленина. Ако желаете да имате растение с ненадейно ярка кадифена зеленина в нюанси, вариращи от зелено до жълто, оранжево, алено, кестеняво и лилаво, колеусът е положително растение за начало. Ярко оцветените му листа се открояват във всяко пространство и е релативно елементарен за развъждане.

2. Здравец

Любим разцвет. Едно от преимуществата на ярката светлина на прозореца със западно ревю е, че цъфтящите стайни растения постоянно са най-щастливи там. Това включва дългогодишния любимец на закрито, здравецът. Помислете за преимуществото: доста разцвет в необятна гама от цветове, ярка зеленина, лесна поддръжка, алтернатива за висяща кошница и опция за съчетаване с разнообразни стилове на декориране.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР