Има някои хитри и полезни методи, чрез които чувствително може

...
Има някои хитри и полезни методи, чрез които чувствително може
Коментари Харесай

Искате богата реколта от домати? Ето кога да ги засеете

Има някои хитри и потребни способи, посредством които сензитивно може да ускорите зреенето на доматите. Имайте поради, че не е наложително да ги късате със зелени клончета, оставяйки ги да узреят на топло място. Най-важното е, което би трябвало да извършите, с цел да ускорите узряването на доматите, е да спрете торенето и изобилното поливане. Освен това, е належащо да премахвате долните листа на растенията. Така ще осигурите положително проветряване и доставка на повече хранителни субстанции до плодовете. Ето още техники, които може да приложите.

Поръсете растенията с разтвор на йод (30-40 капки на 10 литра вода за 1,5 квадратни метра почва).

Превържете клоните на нискостеблените безколови домати, тъй че да им осигурите положително осветление от слънцето.

Прекършете върха на растението. Оставете 2 - 3 странични разклонения с към този момент формирани домати, те ще обезпечат растежа на плодовете.

На нискостеблените и приблизително високите шубраци може да оставите най-много 4 - 5 разклонения и да отстраните всички останали. Така те няма да изразходват силата си за напредък, а за изхранване на плодовете.

През август, когато плодовете имат време да порастват и зреят, приложете способ, който лимитира потока на влага и хранителни субстанции от корените:

- направете 10-сантиметрови внезапни с нож по дължина на стъблото, на 8 - 12 сантиметра височина от повърхността на земята. В направения прорез може да сложите тънка дъсчица, с цел да не се затвори;
Кога би трябвало да засеете краставиците, с цел да имате висок рандеман?
За тези, които отглеждат зеленчуците си в домашни условия, постоянно стои въпросът какво да създадат, с цел да получат оптимално добра рекол...
Прочети повече
- пристегнете стъблото на височина 3 - 4 сантиметра от повърхността на почвата с няколко пръстени от тънка медна жица.

За да узреят огромни откъснати домати от растението, ги съхранявайте на топло и слънчево място.

Ако желаете да забавите зреенето им, ги поставете в съд на два или три пласта, покрити с дървени стружки. Температурата в помещението не би трябвало да е над 10 градуса.

Съответно, в случай че би трябвало да ускорите зреенето, стаята би трябвало да е топла (20 - 25 градуса). Сложете няколко червени домати при зелените плодове - те форсират съзряването, като изпаряват етиленов газ.

Още от ГРАДИНАРСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР