Предлагаме ви домашни народни рецепти, за да помогнете на вашите

...
Предлагаме ви домашни народни рецепти, за да помогнете на вашите
Коментари Харесай

Как да елиминираме враговете на орхидеята?

Предлагаме ви домашни национални предписания, с цел да помогнете на вашите орхидеи да цъфтят превъзходно.

Средства за битка с листни въшки

Накиснете памучен тампон в седемдесет или деведесет % изопропилов алкохол, с цел да премахнете вредителите. Ако болестта е тежка, може да напръскате цялата част на растението със спирта.

Лютив тип спрей

Може да сложите глави чесън и две люти чушки в блендер, прибавете 1/2 чаша вода, след което може да пасирате. Прекарвате получената каша през марля и добавяте до 3 литра вода. Получената течност е алкален концентрат, от който могат постоянно да се подготвят работни разтвори. Смесете 1/4 от концентрата с 3 литра вода и напръскайте. И двата вид способи са безвредни за дръжките и пъпките. Пръскайте на всеки 3 дни в продължение на 2 седмици.
6 аргументи, заради които орхидеята не цъфти
Орхидеите са както доста красиви, по този начин и доста капризни за развъждане цветя. Всеки един тип минава през стадиите на напредък, цъфтене...
Прочети повече
Репелент за термити

Разтопяват се 100 грама восък за свещи и се прибавя 1/4 чаша захар и 100 грама борна киселина, до момента в който разбърквате. Изсипете го на пласт с дебелина към 0,5-1 см и оставете да изстине. След това го разделете на части и поставете към тенджерата. Внимание: Получената примес е токсична! Пазете се от деца и животни!

Репелент срещу инсекти

Поставете малко бурканче с евкалиптово масло сред цветята - този мирис отблъсква множеството инсекти. Маслото от евкалипт също е бактерицидно, само че може да повреди цветните пъпки, тъй че не трябва да бъде употребен, в случай че орхидеята е във фаза на разцвет.

Поръсване с канела
Как да накараме орхидеята да цъфти по-бързо благодарение на чесън?
Чесънът е потребен освен за ястие, само че и за предварителна защита на разнообразни болести. Той е ефикасен и в битката против вредителите по растени...
Прочети повече
 Това е фунгицид и може да се употребява по друг метод. Употреба непосредствено - Поръсете канела върху орхидеите. Канелена паста – Смесва се  канела с малко количество олио, с цел да получите гъста паста. Друг вид е да смесите канела с казеинова гума. Нанася се пастата върху изгнилото място  се оставя  докато изсъхне.

Спиртен извлек

Алкохолните екстракти се подготвят по-бързо и имат инсектицидни свойства в допълнение към фунгицидите. Алкохолен извлек – поставят се две супени лъжици канела в петстотин мл изопропилов алкохол, разклатете и оставете да престои една нощ. Прецедете, с цел да премахнете остатъците и напръскайте болните растения.

Воден дестилат

Използвайте същата съразмерност гореща вода вместо алкохол. Оставя се сместа няколко дни да престои, филтрира се и употребява непосредствено. Някои хора обичат да ползват воден разтвор върху семената, тъй като се притесняват, че алкохолът ще повреди деликатните растения.
Кога не е добре да отглеждате орхидея в дома си и какво още би трябвало да знаете за нея?
Не е загадка, че растенията имат лична специфична сила. Понякога тя е толкоз мощна, че е в положение да преобърне живота ни. Мист...
Прочети повече
Водороден пероксид

 Ако основата на листата на орхидеята стартира да гние, изсипете раната с водороден прекис и задръжте за 5 минути, след което се накланя растението и отстранява. Оставя се нараненото място да изсъхне и поръсвате щедро с канела. Уверете се, че сред листата няма повече вода.

Спрей от разбъркан вид

Смесете в блендер: 1 чаша алкохолен дестилат, канела 2 супени лъжици. Сложете и течен препарат за миене на съдове, допълнете с вода до 500 ml. Екстрактът има бактерицидно деяние, а препаратът има инсектициден резултат.

Правилното поливане на растението е потребно за неговото развъждане. Сред феновете на орхидеи има мнение, че защото орхидеите са родом от тропиците, те би трябвало да се поливат няколко пъти дневно. само че това не е истината. Прекомерното поливане може да аргументи изгниване на корените им. Общото предписание е да се полива на всеки 5-12 дни, като се има поради типа на растението, температурата и сезона, в който се отглежда.

Още от ГРАДИНАРСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР