Растенията са едно от най-ярките чудеса на природата. Красивото растение

...
Растенията са едно от най-ярките чудеса на природата. Красивото растение
Коментари Харесай

Най-добрите средства за подхранване на стайните растения

Растенията са едно от най-ярките чудеса на природата. Красивото растение е декорация за всеки дом. Стайните растения би трябвало да се подхранват поради дребната повърхност, в която се отглеждат. Дори и неотдавна да сте пресадили едно растение в по-голяма саксия, след няколко месеца то ще се нуждае от в допълнение поддържане. Сигнал, че би трябвало незабавно да подхраните цветята: муден напредък, слаби и дълги стъбла, повехнали листа, не цъфтят.

Утайка от кафе и чай

Следващия път, откакто изпиете чашата си ароматна напитка, не изхвърляйте утайката, а я смесете с почвата в саксията. Благодарение на тази техника почвата ще стане по-рохка и по-лека, киселинността на почвата ще се усили, ще има повече О2 в нея. Ако садите домати, не забравяйте да добавите наслойка в почвата, те я обожават. Утайката от чай в действителност разхлабва почвата в саксията, което я прави лека и ефирна. Но в това време притегля мравки и мухи.

Захар

Преди поливане, отмерено поръсете повърхността на земята с 1 чаена лъжичка захар. Или разтворете 2 чаени лъжички захар в чаша вода. Такова поддържане на стайните растения може да се прави не повече от един път седмично. Захарта е място за изгниване, бактерии и плесени, тъй че би трябвало да се въздържате от честата приложимост на това средство.
Искате богата годишна продукция от домати? Ето по кое време да ги засеете
Има някои хитри и потребни способи, посредством които сензитивно може да ускорите зреенето на доматите. Имайте поради, че не е наложително д...
Прочети повече
Люспи от лук

Отварата от люспи от лук съдържа вещество, което унищожава патогенната флора, оказва помощ за битка с акарите и листните въшки. Към 2 литра вода, прибавете 1 кг люспи от лук. Кипнете, покрийте с похлупак и оставете за 2 дни. Прецедете и отварата е подготвена.

Мая

Маята съдържа доста витамини от група В, микроелементи и хранителни субстанции, има удобен резултат върху растежа на растенията, предизвиква клетъчното разделяне, след внасяне в почвата, интензивността на микроорганизмите се усилва и стартира освобождението на въглеродна киселина. Най-лесният метод е да разтворите една опаковка квас в 5 литра топла вода. Подхранването с квас е доста обичано на мушкатото и петунията.

Още от ГРАДИНАРСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР