Повечето хора знаят, че консумацията на яйца носи много ползи

...
Повечето хора знаят, че консумацията на яйца носи много ползи
Коментари Харесай

Цветята ви загиват? Пробвайте да ги съживите с тази тор

Повечето хора знаят, че потреблението на яйца носи доста изгоди за здравето на човешкия организъм. Но дали това се отнася и за техните черупки? Разбира се, че е по този начин. И въпреки че тези боклуци постоянно намират място в коша за отпадък, те имат друго, надалеч по-интересно приложение. Яйчните черупки съдържат скъпи хранителни субстанции, които подхранват почвата и предизвикват растежа на цветята освен вкъщи, само че и в градината. Ето по какъв начин.

Тор от яйчни черупки

Яйчните черупки съдържат калций. Те оказват помощ на растенията да развият мощна клетъчна конструкция. Освен това служат като отлично средство за предотвратяване на цветята, плодовете зеленчуците в градината от охлюви: острите ръбове на яйчните черупки предизвикват дискомфорт на слузестите тела на мекотелите.

Необходими артикули:

4-5 яйчни черупки (за 1 цвете)

Начин на приложение:

Измийте и изсушете яйчните черупки на слънце. Смелете и прехвърлете в буркан с херметическо затваряне. Изсипете 1 супена лъжица в дупката, в която желаете да засадите разсада, или я разпръснете към цветята, с цел да насърчите техния разцвет и напредък. Друг метод за приложимост на яйчни черупки е като смесите част от тях с малко почва, преди да пресадите растенията.

Тор от яйчни черупки и британска сол

Джеф Гилман, създател на " The Truth About Garden Remedies ", прави собствен личен опит, с цел да дефинира питателните свойства на яйчните черупки. Той ги потапя във вода за едно денонощие. След това прецежда и изпраща течността в лаборатория за разбор. Резултатите от него демонстрират, че водата съдържа 4 мл калий и калций, както и дребни количества натрий, фосфор и магнезий.

Необходими артикули:

4 литра филтрирана вода

2 супени лъжици яйчни черупки

1 чаена лъжица епсомова (английска) сол

Начин на приложение:

Измийте и изсушете яйчните черупки (не отстранявайте мембраните, защото те съдържат най-вече хранителни вещества) на слънце за няколко часа. Натрошете и изсипете в стъклен буркан с херметическо затваряне. Напълнете тенджера с 4 литра вода. Добавете 2 супени лъжици яйчни черупки и 1 чаена лъжица британска сол. Оставете течността да къкри на слаб огън в продължение на 10-15 минути, след което премахнете. Прецедете и прехвърлете в стъклен буркан. Затворете и оставете на стайна температура за 24 часа. Използвайте, с цел да поливате или пръскате цветята един път месечно.

Тор от яйчни черупки, бананови кори и кафеена наслойка

Комбинацията от яйчни черупки, бананови кори и кафеена наслойка е богата на скъпи хранителни субстанции като калий, калций, фосфор и магнезий, които са нужни на растенията за стимулиране на растежа, както и укрепване на кореновата система.

Необходими артикули:
Кога би трябвало да засеете краставиците, с цел да имате висок рандеман?
За тези, които отглеждат зеленчуците си в домашни условия, постоянно стои въпросът какво да създадат, с цел да получат оптимално добра рекол...
Прочети повече
наслойка от кафе

черупки от яйца

обелки от банан

Начин на подготвяне:

Измийте и изсушете яйчните черупки на слънце. Смелете и изсипете в стъклена купа. Използвайте дехидрататор, с цел да изсушите банановите кори. Оставете на стайна температура за 5-10 минути, след което поставете в блендер и смелете до приемане на прахообразна примес. Комбинирайте равни количества от всички съставки. Изсипете в буркан с херметическо затваряне и използвайте 1-2 пъти месечно, с цел да подхраните растенията.

Още от ГРАДИНАРСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР