Саксийните растения украсяват всеки интериор, създавайки атмосфера на комфорт у

...
Саксийните растения украсяват всеки интериор, създавайки атмосфера на комфорт у
Коментари Харесай

Как да разпознаем от какво се нуждаят цветята ни?

Саксийните растения украсяват всеки интериор, създавайки атмосфера на комфорт вкъщи. За да ни радват целогодишно с богатата си зеленина и разцвет, би трябвало да им осигуряваме нужните условия за развъждането, както и цялостни грижи, включващи освен постоянното им поливане, напръскване, само че и наложителното им наторяване. Как да подхранваме стайните си цветя, според от техния тип, сезон и от какво имат потребност те?

Правилно съответствие на жизненоважни детайли
Кои цветя можем да гледаме у дома на мрачно
Понякога, съгласно разположението на дома ни, все не намираме подобаващи слънчеви места за развъждането на обичаните си цветя. Но знаете ли...
Прочети повече
Задължителни и нужни за верния напредък и развиване на растенията химични детайли са азотът, фосфорът и калият. Азотът е нужен за растежа на леторастите и листата, фосфорът за развиването и укрепването на кореновата система, калият за цъфтежа, плододаването. В допълнение към трите съществени детайла, не по-малко значими са калцият, магнезият, сярата, както и микроелементите: желязото, медта, манганът, молибденът, цинкът. По предписание те участват в състава на подготвени комплекси.

Видове торове

Традиционно всички торове са разграничени на три групи: органични, синтетични (минерални) и комбинирани. Освен това доста производители на цветя употребяват по този начин наречените национални средства, множеството от които са от органически генезис.

Съвременните производители улесняват избора на купувача, като пускат както универсални формулировки, по този начин и профилирани, които регистрират потребностите на обособените групи растения. Например торове за орхидеи, рози, теменужки, бегонии, пеларгонии и сурфинии, фикуси и палми, кактуси и сукуленти.

Според агрегатното си положение готовите хранителни смеси могат да бъдат твърди (прахове, гранули, стикове, таблетки) и течни (концентрирани разтвори, тоници, спрейове). Концентратите и прахообразните би трябвало да се разредят с вода преди приложимост. Течните са по-удобни: по-лесно е да се мери мечтаната доза с капачка.
Как да се грижим за стайните растения през отоплителния сезон
По време на зимния отоплителен сезон е нужно да сме деликатни със специфичната грижа за стайните растения, в противоположен случай те просто...
Прочети повече
За приготвянето на разтвор от прахообразни формулировки се употребява чаена лъжичка. Гранулите и таблетките се смятат за дългодействащи торове, т.е. те се разтварят последователно, освобождавайки хранителни субстанции за дълго време, което доста оказва помощ на заети или забравящи хора да се грижат за растенията си.

Правила за наторяване

Синтетичният вид препарати са високо съсредоточени на химични детайли, а дребните дози, посочени в инструкциите, постоянно провокират подозрения измежду начинаещите по развъждане на цветя. Придържайте се към графика за наторяване, изписан на опаковката. За множеството саксийни култури сезонът на интензивно наторяване е от април до септември.

Нанасяйте питателните субстанции единствено върху влажна почва, с цел да не изгорите кореновата система на растенията. През първите месец и половина до два след пресаждането цветята, те нямат потребност да бъдат подхранвани. Прясната почва към момента има задоволително хранителни субстанции, нужни за техния напредък и развиване.

Още през февруари-март растенията ви уведомяват за тяхното събуждане посредством формиране на нови пъпки. За интензивно развиване те изискват хранителни субстанции, изключително азот. През интервала на натоварен напредък и формиране на пъпки цветята имат потребност  от в допълнение поддържане, прилагащо се всяка седмица или 2 пъти месечно, според от типа на растението и положението му. За предпочитане е да се подхранва с течни торове. През студения сезон множеството стайни растения имат интервал на покой, когато към този момент не се нуждаят от постоянно наторяване, а доста (сукуленти) също се нуждаят от поливане.
Кои цветя от какво пречистват въздуха у дома?
В днешния свят е все по-обсъждано пречистването на въздуха в нашите жилища, заради огромното му замърсяване от доста неподходящи...
Прочети повече
Още от ГРАДИНАРСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР