Универсалната и доказана тор за стайни цветя се състои от

...
Универсалната и доказана тор за стайни цветя се състои от
Коментари Харесай

Само 3 препарата са ви нужни, за да приготвите супер тор за растенията си

Универсалната и потвърдена тор за стайни цветя се състои от три елементарни съставки - борна киселина, калиев перманганат и йод.

Всеки производител на цветя рано или късно се сблъсква с проблем - обичаното стайно растение не цъфти и не пораства, листата са пожълтели, а общият тип е някак беден. Един от методите за решение на казуса е да нахраните вашия домакински любим и можете да приготвите тор за цветя в домашни условия.

Универсалният и потвърден тор за стайни растения се състои от три елементарни съставки - те несъмнено могат да се открият и във вашия долап за медикаменти. Става дума за борна киселина, калиев перманганат и йод.

Опитните производители на цветя споделят, че в случай че поливате и пръскате растенията с този тор, листата безусловно ще придобият кондензиран, апетитен цвят пред очите ви, а самите растения ще станат здрави и красиви.

Как да си създадем тор за цветя вкъщи

За задачата ще имате потребност от:

•             утаена вода: 3 литра или колкото е належащо за едно използване;

•             1/3 ч. л борна киселина;

•             4-5 капчици йод;
Как да си създадем тор от есенните листа
Мъртвите листа са съвършен органически материал. За разпален градинар те могат да се трансфорат в един от най-хубавите компости, които можете...
Прочети повече
•             калиев перманганат на върха на чаена лъжичка.

Първо разтворете борната киселина в гореща вода, смесете всички съставки в три литра вода.

Разтворът би трябвало да е неясно розов на цвят.

Първо, стайните растения би трябвало да се полеят с елементарна вода. След два часа се заливат с готовия тор, с цел да не изгори корените.

През зимата такова поддържане на растенията може да се прави един път в месеца, защото по това време те са неподвижен.
Ето за какво не трябва да прекаляваме с торенето
Натрупването на соли ще отслаби както здравето на растенията, по този начин и структурата на почвата. Твърде доста тор ще провокира нови талази...
Прочети повече
Започвайки от пролетта, се предлага да се подхранва един път на всеки 10 дни.

Важен колорит: растенията с мъхести листа не могат да се пръскат с подобен разтвор.

Както споделят специалистите, можете да извършите повсеместен тор за цветя вкъщи от яйчени черупки. Освен това тази тор  е подобаваща освен за стайни растения, само че и за зеленчуци и цветя в градината.

Кафеното кюспе се ползва постоянно като тор с огромен ефект  за стайните растения. За да получите оптималната изгода от утайката от кафе за растенията, първо би трябвало да изсушите утайката от напитката във фурната или просто на хартия - в противоположен случай по корените ще стартират да се появяват плесен и гъбички.

Можете да извършите компост от наслойка от кафе. За да извършите това, прибавете кофа суха трева или паднали листа, чаша всевъзможен органически тор и три чаши пепел към един литър тор.

Още от ГРАДИНАРСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР